| Vesti | Hardver | Nokia odlaže izbacivanje N900 Net tableta
Hardver

Nokia odlaže izbacivanje N900 Net tableta

nokia

 

 

 

Jedan od ajvećih proizvođača mobilnih telefona, kompanija Nokia, odložila je izbacivanje na tržište svoje verzije Net tableta, modela N900. Ovaj model je bio najavljen za prodaju tokom oktobra meseca, i na njihovom sajtu i dalje stoji obaveštenje putem koga se i dalje može unapred naručiti ovaj model.

 

Sve u svemu, model će navodno biti dostupan tokom novembra, izjavio je Peter Schneider, vođa Maemo marketing odeljenja u okviru kompanije. Scheider nije rekao šta je razlog odlaganju izlaska tableta, ali je Reuters objavio da Nokia čeka malo veći „feedback“ od strane developera.

Model N900, koji košta 649$, svojim dizajnom je pola telefon a pola kompjuter. Nokia na ovaj način promoviše „fuziju računarske moći, Interneta i mobilnih telefona“.

1 2 5 3

 

 

 

 

 

 

Ovaj tablet pokreće platforma bazirana na Linux Maemo 5 operativnom sistemu, koji pruža odlične multitasking mogućnosti kao i surfovanje internetom preko Mozilinog Firefox pretraživača. Ekran je naravno osetljiv na dodir, a tu je i slide tastatura koja se nalazi sa zadnje strane uređaja.

Platformu pokreće ARM Cortex A8 procesor, tu je i 1GB memorije za aplikacije, kao i 32GB memorije za skladištenje podataka. Memoriju je moguće proširiti do impozantnih 48GB putem MicroSD memorijske kartice. Dimenzije uređaja su 4.4″ x 2.4″ (visina, širina), dok su dimenzije displeja 3.5″. Uređaj poseduje i kameru od 5Mpix.

 

Izvor: CNET

Komentarišite na forumu

 

Tagovi