| Vesti | Hardver | Sapphire HD 5750 Vapor-X grafička karta uskoro u prodaji
Hardver

Sapphire HD 5750 Vapor-X grafička karta uskoro u prodaji

sapphire

 

U potrazi za savršenom kombinacijom prihvatljive i razumne cene uz izuzetne perfromanse, kompanija Sapphire planira izdanje modela ATi HD 5750 u svojoj popularnoj Vapor-X verziji. Sapphire HD 5750 je namenjen mainstream tržištu kao i potrošačima koji žele sa manje novca sebi da priušte tehnološki napredak,  kao što je revolucionarni „Eyefinity“ prikaz slike, te poboljšane performanse u video igricama.         

 

 

 

HD5750Vapor-X_new

 

 

 

 

Sapphire HD 5750 Vapor-X uključuje  jedinstveno dizajnirani hladnjak za čije dizajniranje je korišćena Sapphire „Vapor Chamber Technology“,  kao  i poboljšani dizajn hladnjaka za bolji protok vazduha, što bi prema rečima ljudi iz Sapphire kompanije trebalo da obezbedi znatno niže temperature u radu. Iako tačne specifikacije još uvek nisu poznate,pretpostavlja se da će i ovaj HD 5750 Vapor-X imati klokove kao i ostali modeli iz Vapor serije, što znači da nas očekuje  1GB  GDDR5 memorije i brzina procesora 700MHz dok će brzina memorije raditi na 1150MHz.

Svojim malim dimenzijama i niskom potrošnjom struje od svega 16W u idle modu, ova grafička karta je idealna za medijske centre. Pakovanje takođe uključuje dvostruki   DVI, kao i HDMI i port za prikaz na zadnjem delu grafičke. Vapor-X  je prema najavama planirana za  3. novembar.

 

Izvor:  hardwarecanucks

 

Komentarišite na forumu

 

 

 

Tagovi