| Vesti | Hardver | Predstavljamo Cooler Master CM 690 II & CM 690 II Advanced verzije
Hardver

Predstavljamo Cooler Master CM 690 II & CM 690 II Advanced verzije

cooler_master

 

 

 

 

Posedujući sve karakteristike Full kućišta unutar Midi kućišta

Cooler Master-ov CM690 je brzo postao jedno od najprodavanijih midi kućišta zbog njegovog uglađenog dizajna, karakteristika full kućišta unutar midi kućišta i veoma prihvatljivoj ceni.

Danas smo podigli lestvicu za još jedan nivo, sa novim CM 690 II, koji dolazi u regularnoj i advanced izvedbi. Nova verzija poboljšava sve aspetke CM690 kućišta sa zavodljivom potpuno crnom unutrašnjošću, dodatnim kapacitetom, superiornim sistemom hlađenja i sveobuhvatnim dizajnom laganim za korišćenje.

 

 

Kapacitet kao kod Full kućišta

Kategorisan kao Midi kućište, CM690 II je prvi u svojoj klasi koji podržava do grafičke 3 karte, a sa advanced verzijom ono uključuje i dodatni „retention bracket“ za karte. Sama unutrašnjost ima dovoljno mesta da podrži do 2 radijatora za vodeno hlađenje. Nepotrebno je navoditi da ova šasija neće imati problema ni sa jednim većim hladnjakom za procesor kao što su V10, a podržava i skladištenje do 6 hard diskova.

 

Superiorni sistem hlađenja

Sa potencijalom da bude i stanica za renderovanje grafike, CM 690 II poseduje nove veće čelične mrežice, poseduje i filtere za prašinu koji si se nalaze napred, na vrhu i na dnu. Dozvoljava mnogo veću količinu slobodnog vazduha koji ulazi unutra i prolazi kroz kućište dok štiti komponente od ulaska prašine. Ovu činjenicu upotpunjuje i podatak da je moguće instalirati čak 10 ventilatora unutar kućišta. A kako nismo zaboravili entuzijaste, napravljena su i postolja za instaliranje radijatora na vrhu i na dnu za one sa ekstremnijim sistemima.

15_cm

15_cm2

16_cm3

 

Dizajniran da bude jednostavan i pristupačan za korišćenje

Cooler Masterov kvalitet izrade se ogleda i u funkcijama koje su jednostavne za korišćenje. Poboljšan je i sam „cable management“ koje ima još uže rutiraje kablova. Instaliranje novog CPU hladnjaka je još lakše sobzirom da je napravljena nova potporna rupa za pristup. Instaliranje hard diskova bez upotrebe ikakvog alata je odavno postala obaveza za sva nova kućišta pa ga tako i ovo poseduje.

 

CM 690 II Advanced opcije

CM 690 II Advanced poseduje eksterni SATA-X konektor na samom vrhu, što znači da je sada moguće pristupiti fajlovima sa hard diska bez potrebe otvaranja samog kućišta.

A kako smo mislili i na budućnost, obezbeđena su mesta i za 1.8″/2.5″ uređaje kao što su SSD diskovi.

Advanced verzija poseduje i čelični GPU „retention bracket“ koji vezuje 3 karte u „celinu“ a nudi i mogućnost instaliranja dodatnog ventilatora, tako da obezbeđuje da teške i dugačke grafičke karte imaju dodatnu potporu, stabilnost, kao i hlađenje.

 

1

Mesta na koje je moguće instalirati dodatne ventilatore

 

2

Konektor za kačenje diskova van kučišta

 

3

Mogućnost instalacije radijatora za vodena hlađenja

 

4

Opcija modularnog kaveza za hdd

 

5

6

Retention Bracket za grafičke karte

(samo Advanced verzija)

 

7

Podrška za 1.8″ i 2.5″ SSD diskove

 

Izvor : Cooler Master

Komentarišite na forumu

 

 

 

 

 

 

Tagovi