| Vesti | Hardver | Foxconn H55 ploče kao HTPC platforma
Hardver

Foxconn H55 ploče kao HTPC platforma

foxconn

Foxconn je danas predstavio svoje prve matične ploče bazirane na Intel® H55 čipsetu: H55MX-S, H55MXV i H55A. Modeli H55MX-S i H55MXV su mATX, dok je model H55A ATX formata, a sve ploče su namijenjene prije svega korisnicima koji traže novu HTPC platformu kombinujući Intelove CoreTM i5 i CoreTM i3 procesore sa integrisanim grafičkim procesorom.

 

Ploče dolaze sa podrškom za Intel® CoreTM i7, CoreTM i5 i CoreTM i3 procesore sa LGA1156 podnožjem, a mogu se pohvaliti sa podrškom za do 8GB (H55MX-S i H55MXV), odnosno 16GB (H55A) DDR3 memorije koja radi u dual-channel režimu. Model H55A kroz overclocking može podržati čak i DDR3 memorijske module na frekvencije od 2000MHz.

15_main

Sve ploče odlikuje i 6-fazni PWM dizajn, kao i korištenje najkvalitetnijih elektrolita, a korištenjem odgovarajućih CoreTM i5 i CoreTM i3 procesora sa integrisanom grafičkom jezgrom, obezbjeđuje se i podrška za prikaz video i 3D sadržaja u HD kvaliteti.

Podrška za FoxOneTM Premium tehnologiju

Pomoću integrisane FoxOneTM Premium tehnologije korisnici mogu preuzeti potpunu kontrolu nad PC-om. Korištenjem Windows-bazirane aplikacije moguće je izvršiti modifikacije frekvencije sabirnice i memorije, odnosno procesora, a tu je i mogućnost preciznog podešavanja radnog napona za CPU, čipset i memoriju. FoxOneTM Premium također omogućava monitoring temperatura te podešavanje brzine obrtaja montiranih ventilatora.

 

15_H55MX-S

H55MX-S

15_H55MXV

H55MXV

 

 

Izvor: Foxconn

Komentarišite na forumu