| Vesti | Hardver | Gigabyte HD 5870 Super Overclock
Hardver

Gigabyte HD 5870 Super Overclock

gigabyte

Gigabyte priprema za entuzijaste novu seriju grafičkih karti a vodeća karta u toj seriji će biti HD 5870 Super Overclock. Domogli smo se nekih detalja vezanih za kartu na CES-u. Saznali smo da će karta raditi na brzini od 1GHz za GPU i 5200MHz za memoriju. Sada imamo još zanimljivih informacija koje otkrivaju detalje oko Gigabytove nove serije grafičkih karti.

 

Gigabyte će plasirati HD 5870 Super Overclock kao eksluzivnu kartu za ozbiljne igrače i overklokere. Da bi se postigao ovaj stvarno impresivni frekvencijski takt kompanija je morala da doradi AMD referentni dizajn. Između ostalog, sortiranje GPU strujnih kola, gde su izabrani samo najbolji. Gigabyte je ovaj proces nazvao „GPU Gaunlet Sorting” i zajedno sa visoko kvalitetnim kondenzatorima, feritnim jezgrima i dodatnim slojem bakra na štampanoj ploči trebalo bi da ovu kartu svrsta u sam vrh izbora za overklokere.

image3

Gigabyte je dizajnirao ovu kartu tako da ima jednostavan pristup do mernih tačaka za GPU i memorijske voltaže, što će posebno znati da cene sami overklokeri. A oni koji su navikli da ova merenja čitaju direktno iz Windowsa nisu zaboravljeni i mogu koristiti overklokerski program zvani Digital Tweaking koji ima mogućnost kontrole svega od frekvencijskih vrednosti, do voltaža i brzina ventilatora.

Izvor : nordichardware

Komentarišite na forumu