| Vesti | Hardver | Plextor najavljuje 480MB/s M2S SSD sa SATA 3 interfejsom
Hardver

Plextor najavljuje 480MB/s M2S SSD sa SATA 3 interfejsom

plextor

Plextor je najavio svoj prvi UK-bound solid state disk, drugu generaciju M2S serije. Ovaj 2.5″ disk će se naći u tri verzije i to kapaciteta od 64GB, 128GB i 256GB, a poseduje poslednji SATA 6Gbps interfejs. Ovaj interfejs nije tu samo na papiru, jer disk poseduje performanse čitanja i upisa do 480MB/s i 330MB/s respektivno!

Treba napomenuti da su ove brzine rezervisane za disk najvećeg kapaciteta. Model od 128GB ima brzinu čitanja i upisa do 420MB/s i 210MB/s respektivno. Dok model kapaciteta od 64GB ima brzinu čitanja i upisa do 370MB/s i 110MB/s respektivno. M2S serija poseduje Marvell-ov 88SS9174 kontroler za koji Plextor tvrdi da je najbolji na svetu.

Ovaj isti čip je vidjen i na Crucial-ovom RealSSD C300 modelu a poseduje 128MB keša, koji poboljšava performanse upisa i smanjuje „gušenje“ tokom rada.

 

plextorms2-1

 

M2S serija podržava Windows 7 TRIM komandu, kao i dinamičko nivelisanje koje pomaže pri prevenciji smanjivanja performansi tokom učestalog korišćenja diska. Plextor će početi sa isporukom ovog modela na tržište u toku sledećeg meseca, ali treba napomenuti da tačan datum nije objavljen kao ni cena. Diskovi će imati garanciju od tri godine a dolaziće i sa Acronis True Image aplikacijom koja se može koristiti za backup podataka.

 

Izvor : techspot

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar