| Vesti | Hardver | AMD APU-ovi omogućuju hardversku reprodukciju HD video flash sadržaja u Flash Playeru 10.2
Hardver

AMD APU-ovi omogućuju hardversku reprodukciju HD video flash sadržaja u Flash Playeru 10.2

amd

SANIVEJL, Kalifornija – 8. Februar, 2011. – AMD je danas objavio da je, danas objavljeni, Adobe Flash Player 10.2 u potpunosti podržan na svim PC platformama pokretanim nisko-potrošnim AMD Fusion Akceleratorskim Procesorskim Jedinicama (APU-ovima), s kojim su korisnicima dodatno unapređene sposobnosti video prikaza.

 

 

Kompanije AMD i Adobe su zajednički radile na unapređivanju performansi hardverske akceleracije i omogućavanju video prikaza rezolucije 1080p na svim uređajima baziranim na AMD 2011 nisko-potrošnoj platformi (prethodno poznatoj pod kodnim imenom „Brazos“), kao i na svim drugim platformama koje koriste AMD grafiku. Objavljivanjem Flash Player 10.2, omogućene su unapređene sposobnosti prikaza videa u 1080p rezoluciji na svim AMD-ovim nisko-potrošnim APU-ovima, uključujući C-30, C-50 i E-350.

„AMD i Adobe su zajednički radili na uključivanju AMD APU tehnologija  putem Flash Player 10.2 kako bi se korisnicima pružilo daleko bolje i živopisnije iskustvo“, kaže Džon Tejlor (John Taylor), direktor sektora Klijentskih Proizvoda i Softverskog Marketinga, u AMD-u. „Adobe nastavlja sa radom na daljim unapređenjima i razvoju vrhunskog sistema isporuke video sadržaja putem Interneta, i dalje ostaje platforma broj jedan u isporuci video sadržaja putem Interneta. Upotrebom snage hardverske video akceleracije, nova verzija playera daje prikaz videa sa boljim izgledom i performansama nego što je to ikada bio slučaj do sada“.

„Svakim novim softverskim osveženjem mi dodatno unapređujemo Flash Player kako bi što bolje iskorišćavao procesorske tehnologije koje stvaraju kompanije poput AMD-a“, kaže Anup Murarka, direktor Proizvodnog Marketinga Flash Platforme u Adobe-u. „Ova verzija Flash Player-a, uključivanjem pristupa hardverskoj akceleraciji videa duž celog pajplajna, pruža najbolji-u-klasi prikaz videa preko celog ekrana i u Internet pretraživačima. Naš cilj je da konstantno pružamo bogato korisničko iskustvo kako na PC-ju tako i na bilo kom drugom uređaju, što nam je postalo moguće zahvaljujući saradnji sa partnerima poput AMD-a“.

 

Unapređeni Prikaz putem Grafičke Hardverske Akceleracije

Napredne performanse isporuke videa sa Adobe Flash Playerom verzije 10.2 je učinjeno mogućim putem StageVideo API-a, koji omogućavanjem hardverske akceleracije duž celog pajplajna, programerima nudi nove sposobnosti pomoću kojih su u prilici da na web sajtovima prikažu lepši video materijal sa boljim performansama na svim uređajima i svim internet pretraživačima. Hardverska video akceleracija Stage Video-m omogućava web sajtovima sa podrškom za streaming pomoću Stage Video-a, da isporuče streaming video brzim pristupom snažnom GPU-u unutar AMD Fusion APU-a. Ovaj novi model grafičke hardverske akceleracije minimalizuje zauzeće CPU-a tokom prikaza videa, povećavajući efikasnost i glatkoću prikaza.

Pored podrške AMD Fusion familiji APU-ova, AMD i Adobe su zajedničiki radili i na uključivanju podrške akceleracije Adobe Flash Player 10.2 na AMD Radeon diskretnim GPU-ovima. AMD Radeon GPU-ovi nude podršku za Stage Video, kao i GPU obradom, kojim se povećavaju performanse. AMD grafika nudi sposobnost video post-procesovanja kako bi se pružilo izvanredno HD iskustvo.

Flash Player 10.2 će biti akcelerisan na notbukovima i desktop platformama sa AMD grafikom, uključujući:

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar