| Vesti | Hardver | NVIDIA Tegra 2 super čip je dobio nagradu „Best Choice“ na Computex 2011 sajmu tehnologije
Hardver

NVIDIA Tegra 2 super čip je dobio nagradu „Best Choice“ na Computex 2011 sajmu tehnologije

nvidia

NVIDIA je objavila da je NVIDIA Tegra 2 mobilni super čip nagrađen prestižnom Computex „Best Choice“ nagradom u kategoriji inovacija na polju pametnih ručnih uređaja od strane Taipei Computer asocijacije.

 

tegra2-processor

 

Tegra 2 čip je odabran među više od 400 proizvoda koji pokrivaju sve elektronske kategorije, uključujući mobilne uređaje, monitore i kompletne kompjuterske sisteme. Temeljno pregledana od strane vladinih predstavnika, profesora, analitičara, urednika za tehnologije i drugih eksperata, Tegra je odabrana na osnovu generalnih tehničkih kvaliteta, inovacije i svoje tržišne vrednosti.

Ovo je treća godina za redom kako kompanija NVIDIA dobija ovu nagradu. Pre toga NVIDIA je dobila nagrade za svoj NVIDIA GeForce GTX 480 grafički procesor u 2010. i NVIDIA ION grafički procesor u 2009.

„NVIDIA Tegra 2 procesor je zaista super čip“, izjavio je žiri koji dodeljuje „Best Choice“ nagradu. „Radi se o čipu koji je sastavni deo nove generacije supertelefona i tablet uređaja, i koji donosi do sada neviđene mogućnosti i iskustva. Odabrali smo Tegra 2 procesor među stotinama drugih kandidata, jer je u pitanju izvanredno tehnološko dostignuće koje je na veoma pozitivan način uticalo na industriju“.

„Čast je primiti ovako prestižnu nagradu od strane Taipei Computer asocijacije“, izjavio je Fil Karmak, viši potpredsednik za mobilno poslovanje, kompanije NVIDIA. „Ova nagrada odaje priznanje našoj velikoj investiciji u Tegra procesor i pokazuje da je tržište mobilnih uređaja važno za kompaniju NVIDIA. Ali, ovo je samo početak. Sa Kal-El projektom, našim četvorojezgarnim procesorom, planiramo da mobilno računarstvo odvedemo na još viši nivo“.

Tegra 2 čip je napravljen sa prvim dvojezgarnim procesorom na svetu – koji omogućava najbolje iskustvo na internetu, sa više od dva puta bržim pretraživanjem interneta i punom podrškom za hardversko ubrzanje Adobe Flash plejera uz pomoć GPU-a, kao i do sada neviđene multitasking mogućnosti. Takođe, sadrži NVIDIA GeForce grafički procesor – koji donosi neverovatno bogato vizuelno iskustvo i gejming kvalitet uporediv sa konzolama.

Tegra 2 čip je sastavni deo novog talasa supertelefona i tableta, donoseći nova iskustva i do sada neviđen sadržaj u mobilne uređaje. Ovaj novi talas mobilnih uređaja uključuje LG Optimus 2X i Motorola Atrix 4G supertelefone i tablete bazirane na Android 3.0 (Honeycomb) operativnom sistemu kao što su Motorola XOOM, LG Optimus Pad, Samsung Galaxy Tab 10.1, Acer Iconia Tab A500, ASUS Eee Pad Transformer i Toshiba Honeycomb tablet.

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar