| Vesti | Hardver | NVIDIA renderuje za Mercedes
Hardver

NVIDIA renderuje za Mercedes

nvidia

Grafički dizajner Jeff Patton je svoje ime izgradio na svojevrsnim tutorijalima. Kako ti tutorijali izgledaju možete pronaći na OVOM linku. Jeff Patton je svoje vreme usmerio na usavršavanje veština rada u poznatim alatima kao što su: Autodesk 3ds Max 3D i mental ray. Između ostalog, on je i aktivni beta tester Autodesk-a. Ipak, ono što je ovog dizajnera totalno proslavilo je pažnja koju je izazvao kod poznate kompanije Mercedes Benz USA (MBUSA), sa svojim fotorealističnim modelima.

 

Jeff Patton je jednostavno „nacrtao“ par atraktivnih modela ove poznate automobilske kompanije koristeći 3ds Max softver, koristeći „mental ray“ i „Chaos Group V-Ray“ engine za renderovanje, koji je procesirao preko CPU-a. Naravno, niko se nije žalio na njegov kvalitet radova, štaviše, ali se sam Patton žalio na vreme koje mu je bilo potrebno da izrenderuje ove modele…

 

CLS_550_1_T

 

Patton je verovao da bi efikasnost u radu bila veća ako bi koristio iray softver za renderovanje. O NVIDIA Quadro i Tesla profesionalnim rešenjima za renderovanje i procesiranje smo već ranije više puta pisali, a Patton je jednostavno odlučio da ih uporedi sa svojim računarom.

 

CLS_550_2_T

 

Sa jedne strane je bila workstation kofiguracija zanovana na NVIDIA Quadro 6000 i Tesla C2070 GPU-ovima, dok je Patton-ov računar bio zasnovan na Intel-ovom četvorojezgranom procesoru. Oba računara su raspolaga sa šest GB RAM-a.

 

CLS_550_3_T

 

Patton je zaključio: „Izrenderovao sam kompletan „Mercedes Benz“ projekat sa NVIDIA setup-om 7,5 puta brže! Bio sam prijatno iznenađen s obzirom da mi je za svaki model trebalo oko 60 minuta na CPU-u, dok je to NVIDIA rešenje radilo u proseku za osam minuta po modelu!“

 

CLS_550_4_T

 

Ono što je Patton takođe primetio je bilo to da je poboljšan i kvalitet prikaza. Naime, uz pomoć iray-a je moguće dovesti modele do fotorealističnosti. „Staklo, prednja svetla, bukvalno se vidi svaki detalj“ rekao je Patton, a zatim i dodao: “ To nisam bio u stanju da izvedem i dobijem ranije, a da nisam koristo više alata i propuštao modele kroz raznorazne filtere. Prosto je neverovatno šta je moguće uraditi sa iray softverom“.

 

CLS_550_5_T

 

Patton je za kraj rekao, „GPU je napravio dramatičan udarac na moj posao, naravno, u pozitivnom smislu. Hardver zasnovan na NVIDIA GPU-u, kao i sam iray, su fantastična kombinacija. Ne mogu da sačekam sledeću generaciju, kao i da saznam koja su poboljšanja“.

 

 

Izvor: Nvidia

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar