| Vesti | Hardver | CM STORM SIRIUS 5.1 gejmerske slušalice
Hardver

CM STORM SIRIUS 5.1 gejmerske slušalice

cm-storm

Kompanija Cooler Master je pod svojim gejmerskim Storm brendom predstavila 5.1 model slušalica. Ono što je zanimljivo za ovaj model je to što će se u svakoj slušalici nalaziti po četiri zvučnika! CM Storm Sirius 5.1 Surround Gaming Headset, kako glasi pun naziv ovog modela, će predstaljati odličan izbor za svakog gejmera, ali i za one korisnike koji vole kvalitetan zvuk. Da li će Sirius stvarno biti najsjanija zvezda na nebu, ostaje da se vidi, ono što je sigurno je da po specifikacijama i izgledu obećava.

Naravno, da bi se postigao pravi 5.1 efekat, Cooler Master je pribegao varijatni u kojoj nema laži i prevare, pa se u svakoj slušalici nalaze po četiri zvučnika. Zvučnik koji je zadužen za niske tonove, odnosno bass, je prečnika 40 mm, dok su drajveri veličine 30 mm.

 

Sirus_01_T

 

S obzirom da PCAXE već neko duže vreme zna da CM projektuje ovaj proizvod, jasno je da je ciljano isključivo na kvalitet, pa se pored dobrog zvuka poradilo i na kvalitetnom mikrofonu, koji se lako prilagođava, odnosno sa kojim se lako manipuliše.

 

Sirus_03_T

 

Takođe, mikrofon je „unidirectional“ tipa, što znači da je zvuk usmeren, tj. „prikuplja“ zvuk iz jednog usmerenog izvora, a s obzirom na svoju fleksibilnost, pravilnim podešavanjem se dobija veoma jasan zvuk. To u praksi znači da će vas svi vaši sagovornici jasno razumeti šta ste rekli. U prilog tome ide i činjenica da mikrofon koji je ugrađen u CM Sirus 5.1 model poseduje filtriranje spoljne buke.

 

Sirus_02_T

 

Dosta se poradilo na izgledu i ergonomiji! Kako to CM naziva, izgled je „vojni“, a naše iskustvo je pokazalo da gejmerima takav izgled proizvoda najviše odgovara. Možete birati između kožnih i mikrofiber jastučića, a oba seta se nalaze u paketu.

 

Sirus_06_T

 

CM Sirius 5.1 model poseduje i audio konzolu sa potenciometrom i kontrolama koje su logično raspoređene, pa je moguće brzo podesiti svaki kanal ponaosob u odnosu na situaciju. Primera radi, totalno izolovati zvuk vašeg oružja tj. centralnog kanala, a pojačati ostale kanale na kojima se recimo emituju koraci protivnika u vašoj omiljenoj FPS igri.

 

Sirus_04_Audio_Console_T

 

Takođe, CM je obezbedio i prateći softver pomoću koga se može sve podesiti, a kasnije sa par klikova na samom eksternom modulu i aktivirati u igri.

 

Sirus_05_T

 

Pogledajmo specifikacije ovog modela:

 

specifikacije_CM_Sirius

 

Očekivana cena CM Sirius 5.1 modela će biti oko 120 eura, pa su očekivanja velika!

 

PCAXE (blic) iskustvo sa CM Storm Sirius 5.1

Bili smo u prilici da na kratko probamo CM Storm Sirius 5.1 model (nama ni ne treba puno 🙂 ). Ono što prvo upada u oči je kvalitet izrade, koji je odličan. Ergonomija je više nego dobra, slušalice dobro prianjaju na ušnu školjku, dok je mikrofon veoma fleksibilan. Teže su od konkurentskih modela sa kojim smo se susretali (Sennheiser PC-350 i Logitech G35), ali ne drastično i ne u meri da može da zameta prilikom dužeg igranja, odnosno nošenja.

 

Sirus_07

 

Kontrola svih kanala je odlično rešena, a sam modul je veoma težak i ne pomera se po stolu. Potenciometar je masivan kao kod starih „silver“ pojačala. Nismo bili u prilici da najbitniji segment, tj zvuk, istestiramo na „PCAXE način“, ali je na blic sve funkcionisalo odlično. Ono što smo primetili je da snage neizostaje, a da na maksimalnim podešavanjima nije bilo distorzije zvuka.

Naravno, kada se dobijemo ovaj model na test, javljamo se opet sa detaljnom recenzijom.

 

 

Izvor: CM Storm

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar