| Vesti | Hardver | NVIDIA predstavila SHIELD
Hardver

NVIDIA predstavila SHIELD

Nvidia shield

Kompanija NVIDIA je predstavila NVIDIA SHIELD, prvu Android TV konzolu na svetu koja donosi video sadržaje, muziku, aplikacije i igre.

Kako iz kompanije NVIDIA najavljuju SHIELD bi trebalo da promeni način na koji korisnici uživaju u digitalnoj zabavi kod kuće i reč je o efikasnom i naprednom uređaju za kućnu zabavu koji donosi mogućnost korišćenja Android TV-a, a može se transformisati i u gejming mašinu.

SHIELD koji dolazi sa kontrolerom napravljen je za napredan gejming i predstavlja jedinstvenu platformu koja ima pristup velikom broju igara.

Više od 50 Android naslova koji su optimizovani za SHIELD biće dostupni za preuzimanje, uključujući i AAA naslove poput Crysis 3, Doom 3: BFG Edition i Borderlands: TPS. Oni se mogu igrati na zahvaljujući SHIELD Tegra X1 procesoru sa 256-jezgarnim GPU-om baziranim na Maxwell arhitekturi i 64-bitnom CPU-u.

 

Nvidia shield 1

 

Omiljeni AAA naslovi, uključujući igre na konzolama, mogu biti strimovani uz pomoć GRID servisa za strimovanje zahtevnih igara. Uz pretplatnu cenu GRID će imati pristup za 50 naslova kao što su Batman: Arkham Origins, GRID 2 i Metro: Last Light Redux, sa dodatnim naslovima koji će biti dopunjavani svake nedelje. Takođe GRID servis može biti korišćen za kupovinu i strimovanje novoobjavljenih AAA naslova poput Batman: Arkham Knight i The Witcher 3: Wild Hunt koji će biti dostupni kasnije u toku godine.

 

Nvidia shield 2

 

Konzole bez podrške developera ne predstavljaju ništa, tako da su pojedini vodeći developeri i izdavači igara odlučili da podrže SHIELD i GRID servis.

SHIELD će biti dostupan od maja sa početnom cenom na tržištu SAD-a od $199 u paketu sa bežičnim kontrolerom. Opcioni dodaci uključuju dodatne kontrolere, daljinski upravljač i držač za vertikalnu orijentaciju konzole.

 

Nvidia shield 3

 

Specifikacije                              

  • Procesor: NVIDIA Tegra X1 procesor sa 256-core Maxwell GPU uz 3GB RAM
  • Video karakteristike: 4K Ultra-HD Ready sa 4K reprodukcijom i snimanjem do 60 fps (VP9, H265, H264)
  • Audio karakteristike:  7.1 i 5.1 surround zvuk sa pass through mogućnostima preko HDMI, Audio reprodukcija do 24-bit/192kHz preko HDMI i USB, Upsample do 24-bit/192hHz preko USB
  • Skladišni prostor: 16GB
  • Wireless: 802.11ac 2×2 MIMO 2.4 GHz i 5 GHz Wi-Fi, Bluetooth 4.1/BLE
  • Portovi: Gigabit Ethernet, HDMI 2.0, Dva USB 3.0 (Type A), Micro-USB 2.0, MicroSD slot (podržava 128GB kartice), IR Receiver (kompatibilan sa Logitech Harmony)
  • Igračke karakteristike: NVIDIA GRID striming servis, NVIDIA GameStream
  • Masa i veličina(VxŠxD): 654g / 130x210x25mm

 

Izvor: NVIDIA

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar