| Vesti | Hardver | SilverStone predstavio Tundra seriju AIO vodenih hlađenja
Hardver

SilverStone predstavio Tundra seriju AIO vodenih hlađenja

SilverStone Tundra

SilverStone je predstavio svoju prvu seriju all-in-one vodenih hlađenja, koju čine dva modela: Tundra TD02-E i Tundra TD03-E. Kućište od Tundra pumpe je izrađeno od aluminijuma, a cold plate od bakra, i proizvođač tvrdi da su ovakvi vodeni blokovi mnogo izdržljviji od plastičnih. Pored toga, patentirani dizajn vodenog bloka ne zahteva upotrebu šrafova, što omogućava bolje hlađenje i jednostavnu montažu uz upotrebu nosača.

Radijatori ovih vodenih hlađenja takođe imaju patentirani dizajn koji primenjuje spajanje listova na sličan način kao i neki bolji vazdušni hladnjaci, što prema rečima proizvođača, dovodi do 40% efikasnije predaje toplote u odnosu na klasične radijatore. 

TD02-E i TD03-E dolaze sa po dva PWM ventilatora veličine 120mm, s tim da TD03-E ima duplo manji radijator, pa su kod njega ventilatori u push&pull postavci, za razliku od TD02-E, gde su postavljeni jedan pored drugog.

 

SilverStone Tundra 1 T SilverStone Tundra 2 T
   
SilverStone Tundra 3 T SilverStone Tundra 4 T

 

Tundra vodena hlađenja su fabrički napunjena tečnošću za hlađenje i zapečaćena, pa do kupaca stižu potpuno sklopljena i spremna za upotrebu, bez potrebe za dosipanjem tečnosti. Za instalaciju koriste aluminijumske spojnice i čelični backplate, a odgovaraju sledećim soketima: LGA775/1150/1155/1156/1366/2011/AM2/AM3/FM1/FM2.

 

SilverStone Tundra 5 T SilverStone Tundra 6 T
   
SilverStone Tundra 7 T SilverStone Tundra 8 T

 

Nova SilverStone AIO vodena hlađenja su već dostupna na evropskom tržištu, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 77,20 evra za TD03-E, odnosno 88,10 evra za model TD02-E.

 

Izvor: SilverStone

 

Komentarišite na forumu