| Vesti | Hardver | Nvidia na IBC 2011 sajmu
Hardver

Nvidia na IBC 2011 sajmu

nvidia

NVIDIA, kompanija koja nastavlja sa inovacijama različitih tehnologija koje su jako bitne za budućnost video industrije, od sistema za 3D stereo vizuelizaciju do mobilnog računarstva će biti prisutna na IBC sajmu koji se ove godine održava od 9. do 13. septembra u Amsterdamu. Posetioci će imati priliku da na NVIDIA štandu (#7.J38) pogledaju demonstracije novih tehnologija kao što je napredak u multitouch sistemima, interaktivnu grafiku za prenos uživo, interaktivnu simulaciju tečnih čestica koja je namenjena filmskoj produkciji, a takođe i najnovije inovacije u sferi GPU obrade videa. Svi ovi proizvodi jasno demonstriraju snagu NVIDIA Quadro i Tesla profesionalnih rešenja namenjenih rešavanju najzahtevnijih izazova sa kojima se suočava video industrija.

Popularnost GPU računarstva nastavlja da raste uz adaptaciju najznačajnijih aplikacija u industriji kako bi se ubrzali najkompleksniji zadaci. Određeni delovi aplikacija se mogu izmeniti tako da koriste masovno paralelnu arhitekturu grafičkih procesora (GPU-ova). Postoji veliki broj novih aplikacija koje će biti predstavljene na IBC 2011 sajmu od strane različitih kompanija koje su sklopile partnerstvo sa kompanijom NVIDIA što govori o snazi GPU računarstva u video produkciji, uključujući nova rešenja za obradu videa i stereo 3D produkciju uživo.

Uz to, više od dve desetine NVIDIA partnera na samom sajmu demonstriraće interaktivnu grafiku, obradu, kompoziciju i efekte, strereo produkciju i rešenja za enkodiranje i dekodiranje koja koriste snagu NVIDIA Quadro profesionalnih grafičkih rešenja baziranih na Fermi arhitekturi.

Eksplozivni rast video izvora i upotreba videa za komunikaciju svih vrsta informacija gura napred mnoge poslovne prilike a takođe kreira i nove izazove za postojeće kompanije koje se bave video produkcijom. Od kontrole u bezbednosnoj i proizvođačkoj industriji do živih prenosa i produkcije zabavnog sadržaja potreba za brzim pristupom video izvorima, analizom i obradom tih izvora se povećava neverovatno.

Od predstavljanja pre dve godine NVIDIA je našla način da prenese brzinu Quadro Digital Video Pipeline rešenja do ostalih SDI ulazno-izlaznih kartica, i kao rezultat se očekuje proširenje mogućnosti Digital Video Pipeline tehnologije kako bi se uključila rešenja vodećih proizvođača hardvera. Više detalja o svemu tome će biti objavljeno na samom sajmu, 9. septembra.

 

Izvor: Nvidia

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar