| Vesti | Hardver | ASUS isporučuje Eee PC X101
Hardver

ASUS isporučuje Eee PC X101

asus

ASUS je počeo sa isporukom Eee PC X101, najtanjeg i najlakšeg netbooka na svetu. Predstavljen na ovogodišnjem Computex-u, X101 je debeo samo 17,6 mm i težak jedva 920 g, što ga čini neverovatno prijatnim za nošenje. Opremljen novim MeeGo operativnim sistemom, X101 omogućava korisnicima da budu uvek povezani sa svojim omiljenim društvenim mrežama, kao što su Facebook i Twitter. Ovaj netbook je savršen prvi računar za decu, tinejdžere, ali i studente.

 

X101_white_1_T

 

Vrhunska mobilnost

Iako ima ultra tanko kućište (samo 17,6 mm) i neverovatno malu težinu od 920 grama, X101 poseduje sve što i drugi netbookovi. Tu su najnoviji Intel Atom N435 procesor, 1 GB memorije, dva USB 2.0 porta, čitač MicroSD kartica, web kameru i SSD kapaciteta 8 GB koji omogućava veoma brz odziv sistema. ASUS Super Hybrid Engine (SHE) tehnologija optimizuje potrošnju, što obezbeđuje dugotrajnu autonomiju. X101 će biti dostupan u beloj, crnoj, braon i crvenoj boji.

 

X101_red_1_T

 

U odabranom društvu

Novi MeeGo operativni sistem je razvijen sa ciljem da korisnicima obezbedi stalnu povezanost i jednostavan korisnički interfejs. Sa posebnim aplikacijama za Facebook i Twitter, kao i programom za trenutnu razmenu poruka, održavanje kontakta sa dragim osobama nikad nije bilo lakše. Pomoću Google Chromium pretraživača, koji je deo MeeGo OS-a, možete uživati u čarima Interneta, a na raspolaganju su vam i cloud servisi, kao što su Asus@vibe, Asus appstore i popularni Dropbox.

 

X101_white_2_T

 

Olakšano učenje

ASUS X101 nudi mnogo više od mobilnosti i povezanosti sa prijateljima. On je istovremeno i sjajan alat za učenje engleskog jezika. Ovaj netbook je opremljen „British English Language Learning“ paketom, koji se sastoji od igara, video materijala i zvučnih zapisa. Paket se sastoji od preko 300 segmenata, a razvijen je od strane English Language Training (ELT) i British Council-a. Aplikaciju je kreirala nagrađivana Intel Performance Learning Solutions kompanija.

 

X101H_Red_2_T

 

Mogućnost izbora

Eee PC X101 netbook postoji i u X101H varijanti, sa mogućnošću izbora između Windows 7 Starter operativnog sistema sa 250 GB HDD-om, i pomenutog MeeGo operativnog sistema sa 8 GB SSD-om. Model X101H pruža korisnicima mogućnost da izaberu radno okruženje koje im više odgovara.

 

Najvažnije karakteristike:

  • Ultra tanak i lagan – samo 17,6 mm i 920 g

  • Chiclet tastatura & veliki touchpad

  • MeeGo operativni sistem sa sveobuhvatnim izborom programa za rad, zabavu i socijalno umrežavanje

  • Preinstaliran „British Council English Language Learning“ softver za lako i brzo učenje engleskog jezika, namenjen svim uzrastima

  • Bogat dodatni sadržaj: Asus appstore nudi trenutni pristup programima, e-knjigama i igrama, dok Asus@vibe obezbeđuje pristup cloud baziranom zabavnom sadržaju.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar