| Vesti | Hardver | NVIDIA 3D Vision Pro donosi novu dimenziju vizualizacije
Hardver

NVIDIA 3D Vision Pro donosi novu dimenziju vizualizacije

nvidia

RF bazirano stereoskopsko rešenje za moderne profesionalne radne stanice i okruženja sa više korisnika u velikim vizuelnim sistemima

SIGRRAPH 2010, Los Anđeles – 27. jul, 2010 – NVIDIA (štand #717) je danas predstavila NVIDIA® 3D VisionTM Pro, novo 3D stereoskopsko rešenje koje omogućava inženjerima, dizajnerima, arhitektama i računarskim hemičarima koji rade sa kompleksnim 3D dizajnima da vide svoj rad sa više detalja. 3D Vision Pro rešenje donosi istinski stereo 3D desktop, sistemima sa podrškom za LCD panele i nudi praktičan način da iskusite bogato i pouzdano 3D okruženje u velikim sredinama za vizualizaciju kao što su video zidovi i virtuelne sredine za kolaboraciju (CAVE).

 

Objedinujući aktivne shutter naočare i inovativni RF komunikacioni sistem, 3D Vision Pro predstavlja najkvalitetnije moguće stereoskopsko rešenje koje podržava široku paletu primene:

  • Pojedinci mogu iskusiti 3D na LCD panelima svojih Quadro desktop računara i mobilnih radnih stanica.
  • Male grupe mogu gledati 3D sliku na jednom ili više projektora.
  • Velike grupe mogu iskusiti 3D na video zidovima ili u biskopima pomoću NVIDIA Scalable Visualization Solutions (SVS) sistema.

 

3D VisionTM Pro omogućava konekciju na velikoj razdaljini do 150 stopa, bez slepih tačaka, prekida konekcije ili drugih problema među različitim sistemima. Profesionalni stereoskopski sistem podrazumeva i informacije o statusu koje se razmenjuju između naočara i ostatka sistema za efektivan IT menadžment.

 

„Sa mogućnošću da ponudi dodatni uvid u kompleksne podatke, 3D stereo je postao jedan od suštinskih elemenata modernih radnih stanica“, izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer za profesionalna rešenja kompanije NVIDIA. „Zajedno, 3D Vision Pro i Quadro rešenja donose najkvalitetnije 3D iskustvo u korporativnoj sredini“.

 

NVIDIA 3D Vision Pro – Novi pogled na svet

Umetnici koji kreiraju sadržaj (DCC), dizajneri proizvoda i fizičari mogu pogledati „svet“ u 3D iz perspektive koja je znatno bogatija od tradicionalne dvodimenzionalne. Fizičari na primer, sada mogu videti volumetrijske skenove kao i ultrazvuk u 3D. Kompanije koje žele da ponude velike vizualizacije kao što su popularni video zidovi sada imaju pouzdanu tehnologiju kako bi preneli to iskustvo svojim korisnicima.

 

„NVIDIA je očigledno lider na polju 3D vizualizacije i radi na stereoskopskoj 3D tehnologiji još od 1999. Sa lansiranjem profesionalnih 3D rešenja ova tehnologija može veoma lako otići dalje od individualnog  3D iskustva namenjenog zabavi“, izjavio je dr. Jon Peddie, predsednik kompanije Jon Peddie Research. „Pružajući velike vizualizacione i remote management mogućnosti, NVIDIA je pionir 3D tehnologije za korporativne korisnike, otvarajući vrata za profesionalne korisnike i integratore velikih vizualizacionih sistema kako bi iskoristili 3D na način koji nije postojao ranije“.

 

Glavne karakteristike NVIDIA 3D VisionTM Pro stereoskopskog rešenja uključuju:

 

  • Tehnologiju aktivnih shutter naočara koja isporučuje istinsku progresivnu sliku koja zadržava najviši kvalitet detalja tekstura i teksta.
  • Punjive baterije sa 20 sati besprekidnog rada.
  • Podršku za veliki broj panela i projektora.
  • Široku podršku za profesionalne aplikacije.

 

Profesionalne aplikacije za NVIDIA 3D Vision Pro su već dostupne

Kompanije kao što su Siemens Healthcare, Agilent, Cineform i RTT već prihvataju NVIDIA 3D Vision Pro tehnologiju kao osnovni element novih rešenja koja su već dostupna:

 

Siemens Helthcare sada isporučuje svoje syngo.fourSight Workplace Imaging Management rešenje. Nudi off-system 3D/4D zapreminsku manipulaciju i naknadan pregled 2D slika i klipova za veliki broj najmoćnijih ultrazvučnih platformi kompanije Siemens čime asistira u komunikaciji sa doktorima, hirurzima i pacijentima. Takođe može unaprediti i veliki broj planiranja hirurških i post-hirurških procedura.

 

„Naš syngo.fourSight Workplace softver, u kombinaciji sa novom NVIDIA 3D Vision Pro tehnologijom i najnovijim NVIDIA Quadro profesionalnim grafičkim rešenjima čini alat za manipulaciju skeniranog ultrazvuka još ubedljivijim“, izjavila je Barbara Del Prince, menadžer globalnog segmenta za OB/GYN u kompaniji Siemens Healthcare. „Doktori, bolnice i centri za skeniranje sada poseduju najmoćnije i najinovativnije alate za manipulaciju 3D skenirane slike“.

 

Cene i dostupnost

NVIDIA 3D VisionTM Pro stereoskopska rešenja će biti distupna u oktobru direktno od kompanije NVIDIA i autorizovanih reselera kao što je PNY Technologies po preporučenoj ceni od 349 dolara za naočare i 399 dolara za RF transmiter. Za više informacija o NVIDIA 3D Vision Pro molimo posetite: www.nvidia.com/object/3d-vision-professional-users.html.

Grafički profesionalci mogu iskusiti 3D Vision Pro stereoskopska rešenja na SIGGRAPH-u 2010 na NVIDIA štandu 717, južna hala u Los Anđeles sajamskom centru od 27. do 29. jula 2010. Za više informacija, posetite: www.nvidia.com/quadro. Pratite NVIDIA Quadro na sajtovima YouTube, i Twitter: @NVIDIAQuadro.

 

Komentarišite na forumu