| Vesti | Hardver | Novi XPG Gaming SSD iz ADATA-e
Hardver

Novi XPG Gaming SSD iz ADATA-e

SX950U

ADATA je pre par dana predstavila najnoviji SSD za gejmersku populaciju, XPG SX950U 2.5″ SATA 6 GB/s koji utilizuje 3D NAND fleš memoriju, a pokreće ga visoko brzinski SMI kontroler koji može dostići kapacitet do 960 GB uz brzine čitanja/pisanja do 560/520 MB/s.

Takođe, ono što dolazi zajedno sa ovim SSD-om jeste Intelligent SLC Caching, kao i DRAM Cache Buffer kako bi se omogućile optimizovane i konzistentne performanse.

Na integritet samih podataka, kao i na bezbednost tokom prenosa podataka, stavljen je akcenat uz pomoć LDPC ECC i RAID Engine tehnologije, samim tim doprinoseći stabilnosti sistema i produženju životnog veka samog SSD-a.

„SX950U je idealni izbor za sve one PC entuzijaste i gejmere koji traže optimalno gejming isksutvo, i koji žele da nadograde sistemske performanse uz prihvatljivu cenu“ – navodi se između ostalog u saopštenju.

SX950U Gaming SSD implementira najnoviju generaciju 3D NAND Flash, kako bi se omogućile što bolje performanse i dostupnost. Tu je takođe zastupljen veliki kapacitet do 960 GB, tako da će gejmeri moći da uskladište koliko god igara ili podataka požele.

SSD poseduje i SMI kontroler, zajedno sa intelgientinim SLC Caching-om, kao i DRAM Cache Buffer-om, i dostiže maksimalne brzine transfera podataka od 560 MB/s kada pričamo o čitanju, i 520 MB/s kada se dolazi do pisanja podataka.

Naravno, kako je bezbednost tokom transfera podataka na prvom mestu, SX950U nudi i Low Density Parity Check Code (LDPC ECC), kako bi se omogućili algoritmi za operacije u realnom vremenu, precizno dekodiranje, kao i bolji kvalitet prenosa podataka.

Na kraju, SX950U ima ugrađeni RAID Engine, kao i Data Shaping tehnologiju radi bezbednosti podataka i stabilnosti uređaja. Takođe, uz SX950U se dobija i garancija od pet godina.

 

SX950U 01

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu