| Vesti | Hardver | Novi Toshiba Portege R30
Hardver

Novi Toshiba Portege R30

Toshiba Portege R30

Toshiba Europa GmBH je najavila da će se na tržištu pojaviti model Portégé R30, vrhunski poslovni laptop računar koji objedinjuje odlične performanse, sigurnost i pouzdanost. Naslednik modela Portégé R930, novi Portégé R30 savršen je izbor za profesionalce kojima je potreban potpuno operativan laptop računar koji mogu da koriste dok su na poslovnom putu, na sastanku van kancelarije ili nekom dužem putovanju.

Model Portégé R30 pokreće četvrta generacija Intel Core procesora, a obavljanje zahtevnih zadataka ili rad sa aplikacijama lak je zahvaljujući tome što podržava i do 16GB RAM memorije. Pored toga, integrisana Intel grafika obezbeđuje kristalno jasnu sliku i reprodukciju video zapisa bez zastoja. Mogućnost korišćenja najnovijeg SSD uređaja velike brzine, prostranog HDD-a ili hibridnog uređaja koji nudi više prostora za bitne poslovne aplikacije pomaže korisniku da radi brže i da bude produktivniji. HD ekran od 33,8cm (13,3”) sa pozadinskim LED osvetljenjem bez refleksije omogućava korisniku nesmetan rad.

 

 

Povećane mere bezbednosti i Toshiba EasyGuard funkcije za bezbednost čine da model Portégé R30 bude dobro zaštićen. U slučaju gubitka ili krađe laptop računara, korisnik ne mora da brine, jer će važna dokumenta i detalji ostati bezbedni. Self-encrypting drive (SED) zadužen je za to da automatski šifrira podatke sačuvane na HDD-u, a da to ne utiče na performanse uređaja. Prisustvo matirane tastature otporne na tečnost znači da neočekivana nezgoda ne mora nužno dovesti do gubitka podataka zato što štiti unutrašnje komponente od oštećenja i obezbeđuje korisniku dovoljno vremena da sačuva važna dokumenta i isključi uređaj. Bezbednosna funkcija Trusted Platform Module (TPM) predstavlja standardnu opciju na ovom modelu. Čitač otisaka prstiju, Kensington brava i opcioni čitač pametnih kartica mogu da obezbede dodatnu sigurnost.

 

 Toshiba Portege R30 02

 

Unapređena, web kamera sa duplim mikrofonom osigurava optimalni vizuelni užitak i unapređenu reprodukciju glasa uz mogućnost izbora između HD ili Full HD rezolucije – što konferencijske pozive čini jasnijim i razgovetnijim. Pored toga, ugrađeni stereo zvučnici uz tehnologiju DTS Studio Sound za poboljšanje zvuka obezbeđuje odličan akustički užitak. Postojanje više mogućnosti za konekciju omogućava korisniku da brzo i sa lakoćom poveže eksterne medije i periferije. VGA, HDMI priključak ili Intel WiDi omogućavaju profesionalcima da podele svoj rad sa većom grupom onako kako im najviše odgovara. SD slot i 3 USB 3.0 porta čine prenos velike količine podataka brzim i lakim. Za komunikaciju u pokretu tu je opcija mobilnog širokopojasnog modula.

Model Portégé R30 nudi veću produktivnost kroz praktičnost. Pokazivač miša accuPoint i click-pad deo su standardne opreme i obezbeđuju laku, intuitivnu navigaciju. Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem olakšava rad u slabije osvetljenoj prostoriji, a novi model kulera je tiši. Zarad lakšeg rukovanja, tu je Intel Active Management Technology (AMT), koji pruža mogućnost IT odeljenju da nadgleda, održava, popravlja i osvežava uređaje na daljinu. Model Portégé R30 može da se poveže na običnu docking stanicu, kao i većina Toshibinih poslovnih laptop računara.

Debljine od samo 18,3mm u najužem delu, model Portégé R30 napravljen je od legure magnezijuma u crnoj boji, dok su mu šarke urađene od vrhunskog, matiranog metala, kako bi uređaj izgledao uglađenije. Težine od 1,5kg, uređaj je lak za nošenje i elegantan. Laptop računar Toshiba Portégé R30 biće dostupan u Evropi u četvrtom kvartalu 2013. godine.

 

Toshiba Portege R30 01

 

Specifikacije:

 

  • HD ekran (1366 x 768) od 33,8cm (13,3”) bez refleksije i sa pozadinskim LED osvetljenjem

  • 4-ta generacija Intel Core procesora do i7

  • Intel HD 4600 grafika

  • Do 2 x 8GB DDR3L (1600MHz)

  • Mogućnost izbora: do 500GB HDD (7.200rpm), self-encrypted drive sa 320GB ili mSATA SSD do 256GB

  • Konekcija: 3 x USB 3.0 porta, 1x VGA, 1x HDMI, Intel WiDi, SD slot, Kensington brava, opcionalno: mobilni širokopojasni modul, Gigabit Lan, ac/a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0

  • Bezbednost i upravljanje: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform module, Intel Active Management Technology, opcionalno: čitač pametne kartice

  • HD ili Full HD web kamera sa duplim mikrofonom

  • Visoko kvalitetni stereo zvučnici uz tehnologiju DTS Studio Sound za poboljšanje zvuka

  • DVD super multi drive

  • Tastatura otporna na tečnost i accupoint pokazivač miša, pozadinsko osvetljenje kao opcija

  • OS: Unapred instaliran Windows 8.1 ili Windows 7 uz Windows 8.1 Pro DVD

  • Boja: crna

  • Težina: od 1,5kg

  • Dimenzije: 316 (Š) x 227 (D) x 18.3 – 26.6 (V) mm

 

Izvor: Toshiba

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar