| Vesti | Hardver | ASUS predstavio TUF Vanguard B85 matičnu ploču
Hardver

ASUS predstavio TUF Vanguard B85 matičnu ploču

ASUS TUF Vanguard B85

TUF stiže u srednju klasu

 

Kompanija ASUS je predstavila prvu TUF (The Ultimate Force) matičnu ploču baziranu na Intelovom B85 čipsetu.

Obično je TUF oznaka bila namenjena matičnim pločama više klase sa najboljim setom čipova u generaciji, ali to očigledno više nije slučaj, jer B85 matićne ploče spadaju u srednji cenovni rang.

Tako je pred nama ASUS Vanguard B85 uATX matična ploča, koja je namenjena gejmerima, koji ne overklokuju svoj CPU.

 

 

Naponska jedinica za CPU se sastoji iz četiri faze, a izrađena je od kvalitetnih komponenti i pasivno je hlađena sa hladnjacima.

Četiri DIMM slota mogu da „udome“ do 32GB DDR3 memorije, što je i više nego dovoljno za igranje, ali i one ozbiljnije poslove.

 

ASUS TUF Vanguard B85 1

 

Dodatni PCI-e 3.0 16 x slot se podrazumeva, jer će većina gejmera koristiti zasebnu grafičku kartu. A ako koriste dual slot grafičku kartu, ostaće im jedan slobodan PCI slot za recimo TV kartu ili drugu multimediju.

TUF Vanguard ima četiri SATA III porta, kao i dva SATA II, dok se za povezivanje na displej (npr. monitor) mogu koristiti dual-link DVI, HDMI, VGA ili display port, ako koristite integrisanu grafičku unutar Intel Haswell baziranog CPU-a.

Tu su i šest USB 3.0 portova (4 na backpanelu), osmokanalni audio, gigabitni LAN, PS/2 kombo (miš ili tastatura), kao i dodatni USB 2.0 portovi (dva na backpanelu).

 

 

TUF Vanguard podržava sve TUF tehnologije uključujući tu i Thermal Radar funkciju iz TUF Sabertooth serije, a očekivana cena ove matične ploče je oko 110$.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar