| Vesti | Hardver | Novi Thermaltake Frio Extreme CPU kuler
Hardver

Novi Thermaltake Frio Extreme CPU kuler

uvodna

Kompanija Thermaltake je na tržište predstavila poboljšanu verziju svog popularnog Thermaltake Frio kulera. U pitanju je Thermaltake Frio Extreme. Extreme u njegovom imenu nije bez razloga, jer je to kuler koji omogućava hlađenje procesora sa TDP-om do čak 250W! Ovaj kuler podržava kontrolu brzine okretanja svojih ventilatora preko naponske regulacije ili PWM-a čime će i oni najzahtevniji korisnici biti zadovoljni.

Uz Thermaltake Frio Extreme dolaze dva ventilatora prečnika 14cm koji se mogu okretati od 1200 pa do 1800 obrtaja u minuti za razliku od običnog Fria koji je imao 2 ventilatora od 12cm. Ugradnja ventilatotra je moguća bez ikakvog dodatnog alata, a pri najvećoj brzini protok vazduha istih je 106 CFM-a.

 

The New Thermaltake Frio Extreme 1

 

Za dobro hlađenje i performanse ovog kulera zadužene su 6 toplotnih cevi prečnika 6mm. A kvalitetna finalna obrada baze kulera obezbeđuje brže odvođenje toplote sa procesora.

 

The New Thermaltake Frio Extreme 2

 

Podržana su gotovo sva moguća CPU ležišta računajući tu od LGA775, LGA 1155/1156, LGA 1366 i LGA 2011 za Intel procesore, a za AMD su podržani AM3+, AM3, AM2+, AM2 i FM1 socketi. 

 

The New Thermaltake Frio Extreme 3

 

Imajući u vidu performanse Thermaltake Frio kulera, Thermaltake Frio Extreme će prema svemu imati još bolje performanse te sve u svemu jedva očekujemo da nam Thermaltake Frio Extreme dođe na test.

 

Izvor: Thermaltake


Komentarišite na forumu


Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar