| Vesti | Hardver | Predstavljena druga edicija Cosmos kućišta
Hardver

Predstavljena druga edicija Cosmos kućišta

uvodna

Na CeBit-u 2007. godine Cooler Master je predstavio Cosmos kućište koje je do danas pobralo mnogo pozitivnih kritika i doživelo nekoliko inkarnacija. Posle skoro pet godina, Cooler Master predstavlja naslednika Cosmos serije, sa logičnim i jednostavnim nazivom Cosmos II. Sa Cosmos II modelom je predstavljen i „Cooler Master Ultra Tower“  kategorija kućišta. Kao glavna vodilja prilikom dizajna novog modela je očigledno prednjačio stil dizajna luksuznih  trkačkih automobila, kao što je recimo CLS serija iz Mercedes-a.  Osnova kućišta podseća na dobro poznate Cosmos modele, sa „malo“ (čitaj:puno) modifikacija, a možemo slobodno reći pored oblika ovo kućište ni po čemu nije isto. Za izradu ovog modela je korišćen visoko kvalitetni aluminijum, koji je ojačan sa čelikom kako bih čvrsto držao kučište viskoko preko 70cm i teško 22kg. Cosmos II će koštati 350 eura, a prirodom stvari očekivanja su velika!

 

 

Sudeći po dizajnu i kvalitetu izrade možemo pretpostaviti da će ovo kućište ući u izbor najboljeg kućište ove godine, bez obzira što je nova godina tek počela. Pored dizajna koji će ostaviti mnoge bez daha, dizajnerska rešenja su odlična. Otvaranje kućišta predstavlja pravo zadovoljstvo, a samo dodir je dovoljan da kućište „raširi krila“.

10 T

Naravno, stranice je moguće i skinuti po potrebi. Same stranice su izrađene od brušenog aluminijuma, a prorezi za ventilaciju su zaštićeni sa mrežicama, a ovakav dizajn nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

14 T12 T
06 T07 T

 

09 T13 T11 T

 

I/O panel je takođe odlično rešen, kao i prednja maska:

02

Najveća poboljšanja Cosmos II modela su napravljena unutar kućišta, a neka slike govore umesto nas:

18 T19 T17 T
16 T15 T08 T
05 T04 T03 T

 

Specifikacije:

specifikacije

 

Preporučena cena je 350 eura. Što se tiče nas sa PCAXE, jednostavno jedva čekamo da se Cooler Master Cosmos II pojavi u našoj laboratoriji.

 

Izvor: Cooler Master


Komentarišite na forumu