| Vesti | Hardver | Novi PCS+ modeli!
Hardver

Novi PCS+ modeli!

PowerColor PCSplus R9 290X 290

PowerColor nastavlja da gaji svoj PCS+ brend

 

PowerColor je za vreme CES-a 2014 predstavio R9 290X / 290 modele u svojoj režiji, a samim tim je i dobro poznata PowerColor PCS+ priča nastavljena.

“OC Setting with Gold Power Kit” je jedan od slogana koji najavljuje nove Powercolor modele, a to donosi fabrički overklok sa naponskom sekcijom koja garantuje efikasnost i stablinost u radu.

Masivni heatpipe sistem u kombinaciji sa “TrioFan Design” ventilatorima garantuje, po navodima iz PowerColor-a, 24% bolje performanse hlađenja, odnosno 17% tišu grafičku kartu u odnosu na referentni dizajn.

 

 

PCS+ R9 290X / 290 rade na taktovima od 1050MHz/1040MHz, dok je memorija na oba modela setovana na 1350MHz. U priču je ubačen i “PowerColor Gold Power Kit” što obuhvata digitalnu naponsku jedinicu, koja po rečima PowerColora smanjuje šum, ali ima i veću efikasnost. Tu je “DirectFET” tehnologija koja u praksi smanjuje gubitke koji se stvaraju pri provođenju struje, dok “Multi Phases Design” povećava energetsku efikasnost i stabilnost u radu.

 

PowerColor PCSplus R9 290X 290 1

 

R9 290X / 290 PCS+ nam donose i “trio fan design” – tri ventilatora. Takođe, dizajn sa pet heat pipe-ova garantuje odlične performanse, dok metalni back plate kao i metalni nosač ventilatora, pored toga što odaje utisak premium kvaliteta, ukazuje na to da PowerColor nije štedeo ni na jednom frontu i da je želeo da napravi modele za entuzijaste.

 

PowerColor PCSplus R9 290X 290 2

 

Detalje o PowerColor R9 290 X/ 290 PCS+ modelima možete pronaći na OVOM i OVOM linku.

 

Izvor: PowerColor

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar