| Vesti | Hardver | Novi overkloking rekordi sa Noctua-om NH-D14
Hardver

Novi overkloking rekordi sa Noctua-om NH-D14

noctua

Beč, 6. oktobar 2010. – Pre nekog vrmena pisali smo o momcima sa KitGuru-a koji su dosegli ~5GHz na Intelovim procesorima uz pomoć Noctua NH-D14 hladnjaka. Kompletnu vest možete pročitati na sledećem linku: Približavanje barijeri od 5GHz sa Noctua-om NH-D14, dok test ovog vrhunskog hladnjaka možete pročitati na našem portal na sledećem linku: Noctua NH-D14 VS Prolimatech Mega Shadow. Ovog puta su se sastali overklokeri iz Velike Britanije i Slovenije sa čileanskim overklok timom (UnknownTeam) kako bi „naterali“ svoje procesore preko 5GHz na vazduhu.

Tom Logan sa Overclock3D-a je uspeo sa svojim Core i7-970 procesorom da dosegne 5012MHz, dok je je komšija Miha Šabic iz Slovenije (TesT-InG) uspeo da ostvari čitavih 5502MHz na Core i5-680 procesoru.

Tom je nakon ovog podviga rekao: „Mnogi moji čitaoci znaju da je NH-D14 moji izbor kada je vazdušno hlađenje u pitanju, jer mi je jednostavno obezbedio luksuz da ne moram non stop da trošim vreme na setovanje tzv. vodenih hlađenja“.

Inače Logan je svom procesoru (Core i7-970) „dao“ čitavih 1,528V da bi ostvario ovaj klok, dok je Šabic (Core i5-680) „dogurao“ čak do 1,648V kako bi ostvario 5,5GHz. Obojica su koristili predefinisanu postavku ventilatora, što znači Noctua P12 i Noctua P14, demonstrirajući da nije neophodno koristiti veoma bučne ventilatore, čak ni za ovakve poduhvate.

Miha Šabic je naveo i to da su ovaj poduhvat pokušali da urade sa još nekim vazušnim hladnjacima, ali bezuspešno. Takođe zaključuje da ovo pokazuje da je NH-D14 jedan od najboljih, ako ne i najbolji, vazdušni kuler. Takođe daje preporuku za ovaj veoma tih i ekstremno efikasan hladnjak.

 

Ako ste zainteresovani možete pogledati i Šabicev video na YouTube-u:

http://www.youtube.com/watch?v=Irx6LK_j37o

 

Komentarišite na forumu