| Vesti | Hardver | Približavanje barijeri od 5GHz sa Noctua-om NH-D14
Hardver

Približavanje barijeri od 5GHz sa Noctua-om NH-D14

noctua

London / Beč, 1. Jun 2010. – Allan Campbell, glavni i odgovorni urednik i osnivač sajta KitGuru.net izabrao je Noctua-in nagrađivani NH-D14 kuler za svoj overkloking test Intel Core i7 875K i Core i5 655K procesora postižući zadivljujuće brzine od 4,8GHz, što je novi svetski rekord za K seriju procesora s vvazdušnim hlađenjem.

O ovom kuleru imali ste prilike da čitate i na PCAXE-u u recenziji: Noctua NH-D14 VS Prolimatech Mega Shadow, a u nastavku saznajte šta je Allan Campbell rekao o ovom fantastičnom parčetu hardvera.

„Ovaj kuler je moj favorit, od trenutno dostupnih rešenja na tržištu, bez sumnje i ja sam sa njim postigao rezultate koji su veoma slični onima koji se postižu uz vodeno hlađenje.“, rekao je Allan Campbell. „Zasigurno ovaj kuler je veoma moćan i obezbeđuje rezultate koji su nedostižni za druga vazdušna hlađenja, tako da je zadobio moje simpatije i koristiću ga u svakom sledećem ozbiljnom računaru koji budem sklapao.“

Noctua-in NH-D14 kuler je „ugrabio“ više od 150 nagrada i preporuka u raznim medijima širom sveta od Novembra prošle godine kada je predstavljen, bio je izabran kao kuler za overkloking test Intel procesora K serije na Tom’s Hardware-u. I kao što KitGuru-ov test pokazuje NH-D14 može pomoći u ostvarivanju overkloka na Core i5 i i7 procesorima koji je ranije bio nemoguć uz pomoć vazdušnog hlađenja.

 

 

U želi da ostvari ove izvanredne rezultate KitGuru je povećao napon CPU-a na 1,42V za 875K i 1,46V za 655K procesore. Uprkos enormnom prekoračenju predviđene termalne disipacije na veoma visokom naponu i čitavih 4,8GHz NH-D14 je uspevao uspešno da ohladi procesore koji su bili savršeno stabilni pri load temperaturama od 87°C, odnosno 79°C. KitGuru je čak dosegao i barijeru od 5GHz na 655K procesoru, ali sistem se nije pokazao potpuno stabilnim. Kako je Allan zapisao, ovo su „zapanjujući rezultati koji pokazuju za šta je sve Noctua kuler sposoban.“

 

Kompletan test KitGuru-a možete pročitati na sldećem linku:

http://www.kitguru.net/components/cpu/zardon/intel-core-i7-875k-and-i5-655k-processors-review/4/

 

Komentarišite na forumu

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar