| Vesti | Hardver | ZLATNI COOLER MASTER!
Hardver

ZLATNI COOLER MASTER!

cooler_master

Cooler Master je svima nama dobro poznat brend koji je sklon tome da veoma često unapređuje svoje proizvode, kao i da lansira nove. Posle serije poboljšanih verzija kućišta kakvo je recimo HAF X, došlo je na red novo napajanje. U pitanju je novi model koji se može podičiti 80+ Gold sertifikatom i čitavih 1200W! Ipak, glavna odlika ovog napajanja je tišina.

 

 

 

Reč je o poslednjoj generaciji Cooler Master napajanja koje nosi oznaku „Silent Pro Gold“ i raspolaže sa 1200W. Kako Cooler Master prenosi napajanje ima „monster single +12 rail“, dok poseduje i „Hybrid Transformer“ koji je 25% manji od standardnih transformatora. O čemu je zapravo reč saznaćeno kada redakcija PCAXE sajta bude testirala ovaj model.

 

 

cm_gold_1200W

 

Takođe, napajanje poseduje zlatni 80+ sertifikat i kao takvo ima male gubitke snage u radu.

 

cm_gold_1200W_1

 

cm_gold_1200W_2

 

Još jedna Cooler Master tehnologija je „Hyper Path„, a reč je tehnologiji koja pomaže u efikasnijem povezivanju energije koja se prenosi između transformatora i ostalih komponenata u napajanju i tako smanjuje interne gubitke i povećava efikasnost napajanja. Poslednja u nizu tehnolohija je „Heat Transfer Technology„.  Reč je o hladnjaku unutar napajanja koji je rešen u obliku slova „L“ koji po rečima inžinjera Cooler Master-a održava napajanje hladnim i kada je su po sredi teška opterećenja u multi GPU/CPU režimima rada računara. Naravno, sve ovo je mrtvo slovo na papiru i videćemo kako to sve funkcioniše u praksi. Ipak, ako je verovati istoriji, sva do sad 80+ Gold napajanja koja su prošla kroz ruke PCAXE testera su se pokazala izvanredno!

 

Izvor : Cooler Master

Komentarišite na forumu