| Vesti | Hardver | Novi Logitech gamepad-ovi
Hardver

Novi Logitech gamepad-ovi

logitech

PC igrači jednostavno moraju da priznaju sebi da su konzole stvorile savremeni gamepad kakav danas poznajemo. Istini za volju, FPS igre, kao i mnoge strateške igre i dalje održavaju tastaturu i miš u životu i na tom polju gamepad gubi, ali sve je više igara koje se bolje „voze“ na gamepad-u. PES2011, FIFA, NBA 2K11 i sl, jednostavno se ne mogu igrati na tastaturi, bar ne profesionalno, ako zbog ničeg drugog do zbog analognih kontrola, popularih „pečurkica“.

 

Logitech svestan činjenice da se sve više igara portuje za konzola na PC, samim tim i ne prilagođava igranju na tastaturi i mišu, predstavlja novu generaciju gamepad-ova.

Novi_logitech_joypad

Novi Logitech gamepad uređaji poseduju „XInput i DirectInput“ tehnologiju, tako da će podržavati i stare i nove igre. Sa druge strane igre koje ne podžavaju gamepad-ove neće biti izostavljene, jer je Logitech za nove uređaje napravio softver preko koga ćete moći da emulirate tastaturu i miš. Novi uređaji će nostiti sledeće oznake: Gamepad F310, Rumble Gamepad F510 i Wireless Gamepad F710.

f310

Gamepad F310 je osnovni model, i poseduje kabl dužine 180 cm, pa se ovaj model preporučuje igračima koji se ne udaljavaju daleko od svog PC monitora. Pretpostavljamo da će se ovaj model najviše prodavati, jer poseduje analogne palice, što nije bio slučaj sa Logitech Precision gamepad-om koji je bio entry model prethodne generacije.

f510

Rumble Gamepad F510 sa druge strane poseduje dva vibrirajuća motora, pa će kao takav biti zanimjliv PC igračima koji na gamepad-u igraju „vožnje“ ili bilo šta što bi moglo da se prenese na vibracije (eksplozije, sudari i sl).

f710

Sa druge strane Rumble Gamepad F710 je bežični model i kao takav biti zanimljiv svima onima koji se igraju ispred „big ass“ LCD-a ili plazme, ili pak projekcijskog platna.

Ono što dolazi kao bonus uz novu seriju su elektronski kodovi uz koje ćete moći da unapredite određene retke objekte i segmente u MMORPG igrama. Sve će to funkcionisati u okviru MapleGlobal klienta, tako da će recimo „MapleSEA“ igrači iz Singapura biti u startu izostavljeni.

maple_T

Logitech Gamepad F310, Rumble Gamepad F510 i Wireless Gamepad F710 će se prodavati po ceni od 32, 49, odnosno 65 američkih dolara.

 

Izvor :Logitech

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar