| Vesti | Hardver | Novi AMD Radeon software za igračke i PRO kartice donose masivna ubrzanja
Hardver AMD

Novi AMD Radeon software za igračke i PRO kartice donose masivna ubrzanja

AMD je omogućio preuzimanje najnovije verzije svog upravljačkog softvera za Radeon igračke kartice i Ryzen APU-ove, sa oznakom 22.10.1. Novi „Adrenalin“ drajveri donose podršku za najnovije igre kao što su Overwatch 2 i Grounded.

AMD je takođe objavio i verziju svojih „PRO Edition“ drajvera koji nose oznaku 22.Q3, a koji donose potpuno novi OpenGL podsistem, napisan od nule i sa optimizacijama koje rezultuju ubrzanjima do čak 72% naspram prethodne verzije – 22.Q2 u specijalizovanim softverskim paketima za profesionalnu upotrebu, kao što je Autodesk Maya i CATIA.

Ništa manje impresivna nisu ni ubrzanja od 52% u Solidworksu, kada e koristi Radeon PRO W6800. A kada se koristi Radeon PRO W6400, ubrzanja u SolidWorksu idu i do čak 115%! AMD Software „PRO Edition“ 22.Q3 drajver su testirali i odobrili Dell, HP i Lenovo za njihove radne stanice sa AMD Radeon PRO akceleratorima i dostupan je putem preuzimanja sa zvaničnog portala.

AMD nastavlja da radi sa programerima softverskih paketa kako bi sertifikovao najnovije drajvere.  Što se tiče Radeon „Adrenalin“ upravljačkog softvera namenjenog igračkim Radeon karticama, on donosi i unapređenja popularnih AMD-ovih softverskih tehnologija:

· AMD Noise Suppression – Smanjuje pozadinsku buku iz okruženja koristeći algoritam dubokog učenja u realnom vremenu, pružajući veću jasnoću zvuka tokom sastanaka ili takmičarskog igranja.

· Radeon Super Resolution – tehnologija upscalinga rezolucije u igrama kroz podršku iz samoh drajvera, zasnovana na istom algoritmu kao i FSR 1.0, pružajući skoro izvornu rezoluciju uz značajno povećane performanse u igrama koje rade u ekskluzivnom režimu celog ekrana na grafičkoj kartici zasnovanoj na RDNA arhitekturi, kompatibilnoj sa hiljadama igara.

· AMD Enhanced Sync – Nova ažuriranja su implementirana u Enhanced Sync gde je funkcionalnost ove tehnologije optimizovana za moderno iskustvo igranja.

Više detalja o unapređenjima nove AMD Enhanced Sync tehnologije, možete pronaći u ovom blogu.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…