| Vesti | Hardver | Nova AMD Opteron platforma serije 4000 je prva dizajnirana za jedinstvene potrebe „Cloud“ i „Hyperscale“ data centara
Hardver

Nova AMD Opteron platforma serije 4000 je prva dizajnirana za jedinstvene potrebe „Cloud“ i „Hyperscale“ data centara

amd

Serverski procesor sa najnižom potrošnjop energije po jezgru pruža osim efikasnosti i fleksibilnost platforme, a dostupan je i sa produženom podrškom za sklopljene sisteme

San Francisko – 23. Jun 2010. – Na „GigaOm Structure Cloud Computing and Internet Infrastructure“ konferenciji AMD je objavio dostupnost novih AMD Opteron procesora iz serije 4000. Ovo je prva serverska platforma koja je dizajnirana da odgovori specifičnim zahtevima „cloud“ i „hyperscale“ data centara, kao i SMB potrošačima koji trebaju visoku fleksibilnost , pouzdanost i efikasnost 1 i 2P sistema. Ova platforma je takođe dostupna i visoko kvalitetnim sklopljenim sistemima, kao što su telecom serveri, putem AMD Embedded Solutions. Sistemi potpisani od strane Acer Group, Dell, SGI, Supermicro, ZT Systems i brojnih drugih partnera se očekuju od danas pa do predstojećeg meseca.

 

„Do sada korisnici koji su želeli da izgrade gust i efikasan „cloud“ ili „hyperscale“ data centar morali su da se opredele za najnaprednija rešenja i uvedu ih svoj računarski centar ili da se opredele za slabiji „client-based“ dizajn koji ne može da ponudi adekvatan nivo performansi i serverske funkcionalnosti,“ rekao je Patrick Patla, korporativni podpredsednik i generalni menadžer serverske divizije kompanije AMD. „Sa AMS Opteron platformom serije 4000 mušterijama je dostupna serverska platforma koja je ekstremno snažna i efikasna, koja omogućava visok nivo prilagođavanja i ujedno je pogodna za visoko-kvalitetne sklopljene sisteme.“

 

  • Potrošnja ostaje problem broj jedan u izgradnji data centra. AMD Opteron platforma serije 4000 nudi performanse četvoro i šesto jezgarnih procesora sa potrošnjom manjom od 6W po jezgru, što umanjuje potrošnju energije za 24% u odnosu na prethodnu generaciju i omogućava dupliranje serverske moći uz zadržavanje iste potrošnje kao kod prethodne generacije.
  • Trenutno poslovno stanje govori da većina potrošača mora usko baratati sa izdatcima i procenom IT budžeta. Pored tekuće štednje obezbeđene ultra efikasnim platformama, AMD Opteron procesor serije 4100 je ponuđen po veoma atraktivnoj ceni od 99$ i to je bez kompromisa proverena serverska klasa procesora sa svim naprednim mogućnostima.
  • AMD Opteron procesor serije 4100 je idealan za izgradnju prilagođenih servera jer ga je moguće ohladiti sa manjim rashladnim jedinicama, naponske jedinice, ventilatori kao i memorije niske potrošnje mogu poboljšati efikasnost. U zavisnosti od namene sistema moguće je eliminisati napredne „power-consuming“ mogućnosti.
  • Ova platforma je dostupna sa industijskim standardom od 5+2 godine podrške i nudi odličan balans cene, performansi i snage neophodne za visoko-kvalitetne, komercijalne sisteme.
  • Uz visoku fleksibilnost, AMD Opteron platforma serije 4000 je jeftinija, soket konzistentna sa osmo i dvanaesto jezgarnim Opteronima iz serije 6000 i planira se da podrži nadolazeća Bulldozer jezgra tokom 2011. Godine.

 

Pogledajte slajdove na sledećem linku:

http://www.slideshare.net/AMDUnprocessed/amd-opteron-4000-series-platform-press-presentation

 

A tu je i veoma zanimljiva video prezentacija:

 

Komentarišite na forumu