| Vesti | Hardver | Corsair predstavio 16GB Flash Padlock 2 Secure USB Drive
Hardver

Corsair predstavio 16GB Flash Padlock 2 Secure USB Drive

corsair

Corsair, svetski lider u proizvodnji memorija za PC je predstavio svoj najnoviji USB Flash disk kapaciteta 16 GB koji pripada Flash Padlock 2 seriji „bezbednih“ USB Flash diskova. Kapaciteta od čitavih 16 GB, novi fleš ima dva puta veći kapacitet od svog prethodnika.

 

 

img3

 

Flash Padlock 2 integriše u sebi dve tehnologije, koje će održati bezbednost na najvišem nivou. Prva od pomenutih tehnologija je korisnička šifra, tj poznatije PIN. PIN se unosi direktno sa ugrađene „tastature“ i može sadržati od četiri do deset cifara. Druga korišćena tehnologija je 256-bitna AES enkripcija sadržaja fleša.

 

Kako se PIN unosi direktno u sam uređaj, fleš je apsolutno nezavistan od operativnog sistema. Ova nezavisnost vam omogućava da pristupite podacima na flešu nevezano od toga da li posedujete Mac OSX, Windows ili pak Linux baziranu mašinu.

 

Novi fleš je dostupan putem Corsair-ovih ovlašćenih distributera, ali cena nije objavljena. Kompletna podrška korisnicima putem telefona, e-mail poruka i foruma je non stop dostupna.

 

Izvor: hyperlink

Komentarišite na forumu