| Vesti | Hardver | Gigabyte X58A- UD9 matična ploča je No.1 u prvih 10 Benčmark aplikacija!
Hardver

Gigabyte X58A- UD9 matična ploča je No.1 u prvih 10 Benčmark aplikacija!

gigabyte

Gigabyte X58A-UD9 je vrhunska matična ploča koja je nastala iz potrebe da zadovolji visoka očekivanja. Tako je, kada smo poterali nekoliko testova mesec dana pre početka prodaje, uspela da šokira javnost i da obori masu svetskih rekorda u overkloku“ – izjavio je Tim Handley, jedan od čelnih ljudi u marketing odeljenje Gigabyte Technology Co. Ltd. „Sada, više od mesec dana nakon početka prodaje, naši korisnici, kao i testeri još uvek postižu nove i sve bolje rezultate, postavljajući na taj način domaći zadatak konkurenciji.“



Evo i video snimka koji demostrira kako Gigabyte Unlocked Power tehnologija može obezbediti do 1500W snage CPU jedinici: http://www.youtube.com/user/MoboTV2010#p/a/u/0/YsFG0Pv-7bM .

 

image010

 

Čistokrvna snaga je „recept za otključavanje pravih performansi“. Ova tvrdnja nikad nije bila više istinita nego sada zahvaljujući unikatnom sistemu isporuke snage koji je specijalno dizajniran i projektovan za Gigabyte GA-X58A-UD9 matičnu ploču. Gigabyte Unlocked Power tehnologija poseduje ugrađen potpuno novi dizajn naponske jedinice sa 24 faze, koji omogućava maksimalnu isporuku snage najnovijim Intel LGA 1366 procesorima, kao što je Intel® CoreTM i7-980X Extreme Edition (6 jezgara). Gigabyte Unlocked Power tehnologija će se pobrinuti za bez kompormisnu stabilnost i overklokabilnost vašeg sistema isporučujući „čist“ i stabilan napon vašem procesoru.

Gigabyte Unlocked Power takođe obezbeđuje i veću izdržljivost kao i duži životni vek komponenti zahvaljujući revolucionarnom Dual Power Stwitching Design-u. Kada je isti uključen, 2 seta po 12 faza funkcionišu u tandemu, te automatski uključujući prvih 12 faza, dok se drugih 12 „odmaraju“. Na ovaj način se snaga deli i ravnomerno raspoređuje između 24 faze ugrađene na ploči i time direktno duplira životni vek ugrađenih komponenti naponske jedinice. Takođe, Gigabyte Unlocked Power poseduje i ugrađenu automatsku zaštitu od otkaza, te tako ukoliko jedna faza otkaže, matična ploča će sama isključiti tu grupu od 12 faza i sav posao prebaciti na drugi set od 12 faza. Do sada, matične ploče u pomenutom slučaju bi odbijale da butuju.

Kada potrošnja CPU-a na X58A-UD9 matičnoj ploči zahteva više od 12 faza da bude aktivno, Dual Power Switching se privremeno isključuje i svih 24 faza se automatski aktiviraju omogućujući time maksimalnu snagu koja je potrebna.  Za overklokere i entuzijaste ovo znači da se svih 24 faza može aktivirati kako bi isporučile najviše snage koja još nije viđena na trenutno aktuelnim matičnim pločama!

Nova ploča, bazirana na trenutno najjačem X58 čipsetu, nudi korisnicima pregršt novih opcija i poboljšanja koja će i onima najzahtevnijima kojima „nikad nije dosta snage“ biti izuzetno zanimljiva.

Za one, koji pak žele ultimativnu „grafičku“ mašinu, X58A-UD9 nudi podršku za 4-way PCI Express 2.0 grafike (x16) kako za ATI CrossFireXTM tako i za Nvidia SLITM tehnologije.

Takođe, ovaj novitet dolazi sa podrškom za najnovije „storidž“ tehnologije, te tako podržazava SuperSpeed USB 3.0, 6 Gbps SATA, uključujući i podršku za RAID 0 i do 4 puta brži prenos podataka od prethodnih generacija SATA II.

Gigabyte GA-X58A-UD9 matična ploča takođe insistira i na uspehu Gigabyte-ovih unikatnih tehnologija kao što su Ultra DurableTM 3 dizajn, koji nam govori o tome da je utrošeno 2x više bakra u izradi PCB-a nego kod standardnih ploča, kao i inovativni  Smart 6TM PC management, ON/OFF Charge za brzo punjenje iPhone i iPad uređaja, Dynamic Energy SaverTM 2 programi za „smanjenje potrošnje“ i DualBIOSTM tehnologije. Naravno overclocking je „domaći teren“  za GA-X58A-UD9 gde ona zaista sija punim sjajem, sa pojedinim funkcijama koje su dizajnirane za svetski poznate overklokere od strane svetski poznatih overklokera pri čemu se misli na overvoltage controller ICs, real-time onboard Debug and System Alert LED kao i dovoljno opcija u BIOS-u kako bi se hardver doveo do krajnjih granici i izvukli poslednji atomi snage.

 

 

image011

 

image013

 

image010

 

Više o samoj ploči i njenim mogućnostima pogledajte naredne linkove:

http://ud9.gigabyte.com.tw

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3434

 

Komentarišite na forumu