| Vesti | Hardver | Noctua predstavila NH-C14 hladnjak
Hardver

Noctua predstavila NH-C14 hladnjak

noctua

Noctua je 23. Novembra zvanično predstavila novi premium hladnjak, čija je oznaka NH-C14. Ovaj hladnjak spada u najvišu klasu u „top-flow“ kategoriji kulera (telo je orijentisano tako da ventilatori duvaju ka matičnoj ploči), a isti je je opremljen sa dva Noctua NF-P14 ventilatora od 140mm. NH-C14 je naslednik NH-C12 serije, koju su činili prvobitni NH-C12 i naslednik NH-C12 SE14 (koji je umesto ventilatora od 120mm dobio takođe ventilator od 140mm).

„Naša NH-C12 serija je dobila naslednika koji će C seriju učiniti najmoćnijim rešenjem na tržištu u klasi „top-flow“ kulera, tako da smo veoma ponosni što smo predstavili poboljšanja u svakom pogledu u ovoj klasi sa modelom NH-C14″, rekao je Mag. Roland Mossing, CEO Noctua-e je naveo: „Ovaj model će stvarno popuniti jaz u performansama između „top-flow“ i „tower“ , a i dalje obezbeđuje manju visinu samog hladnjaka i bolje hlađenje komponenti oko procesorskog podnožja“.

NH-C14 sa svojih šest „vrućih cevi“ u obliku slova C, tzv. C-Type, i dva NF-P14 FLX ventilatora obezbeđuje novi nivo performansi u klasi „top-flow“ kulera uz niži profil od aktuelnih „tower“ kulera i kao što je Roland naveo bolje hlađenje komponenti oko procesorskog podnožja (RAM, napšonska jedinica, čipset…).

 

1_T2_T3_T

Dva NF-P14 ventilatora koja se dobijaju u paketu moguće je montirati u različitim konfiguracijama:

  • Jedan ventilator iznad rashladnog tela
  • Jedan ventilator ispod rashladnog tela
  • Ili upotrebiti oba ventilatora, jedan iznad, a jedan ispod rashladnog tela

Na ovaj način je moguće prilagoditi gabarite rashladnog sistema, performanse i buku, što je veoma pozitivno. Kada se koristi samo jedan ventilator ispod rashladnog tela ukupna visina iznosi samo 105mm, što omogućava montažu čak i u HTPC kućišta.

Kada se koristi samo jedan ventilator iznad rashladnog tela hladnjaka NH-C14 obezbeđuje 65mm rastojanja od matične ploče do donje ivice rebara, što ostavlja dovoljno mesta za viši hladnjak čipseta ili za RAM memoriju sa visokim „heat-spreader-ima“…

 

4_T5_T6_T

Unutar pakovanja se nalazi jedna tuba Noctua-ine nagrađivane NT-H1 termalne paste, set L.N.A. i U.L.N.A. adaptera i SecuFirm2 sistem za montažu kulera koji je kompatibilan sa svim aktuelnim soketima (LGA1366, LGA1156, LGA1155, LGA775, AM2, AM2+ i AM3).

Ovaj kuler će biti dostupan u prodavnicama početkom decembra, a preporučena cena iznosi 74,90€, odnosno 84,90$.

 

Komentarišite na forumu