| Vesti | Hardver | Noctua NH-C12P SE14
Hardver

Noctua NH-C12P SE14

noctua

 

 

 

 

Noctua je 9. decembra ove godine predstavila najnoviji proizvod iz game, kodnog imena NH-C12P SE14. Napravljen po uzoru na ranije modele i proverenu izvedbu NH-C12P modela, novi kuler dolazi sa već sada nekoliko puta nagrađenim NF-P14 140mm fenom. Pored poboljšanja samih performansi hlađenja i tišine, Noctua je ubacila i podršku kako za najnoviji 1156 socket tako i za ultimativni 1366 pomoću SecuFirm2 multi-socket sistema za montažu. Pred novim kulerom nikako nije lak zadatak – a to je nadmašiti izuzetno uspešnog prethodnika koji je pobrojao mnoge nagrade…

 

 

 

 

„Nakon izuzetnog uspeha modela NH-C12P koji je predstavljen prošle godine i koji je pobrojao preko 100 nagrada šitom sveta, došli smo na ideju da kupcima predstavimo specijalnu seriju koja je kompatibilna sa poslednjim Intelovim socket-ima i koji će u potpunosti iskoristiti novi NF-P14 ventilator.

 

img1

 

Stavka na koju se najviše pažnje obratilo prilikom izrade ovog kulera je svakako tišina. Glavni „krivac“ za istu je nedavno predstavljeni NF-P14 fen uz vrlo tih rad omogućava zaista sjajne performanse. Dizajn NH-C12P SE14 kulera mu omogućava ne samo hlađenje CPU-a već i komponenti koje se nalaze oko socket-a. Sa svojom visinom od svega 114 mm NH-C12P SE14 se nameće kao i više nego odličan izbor za HTPC računare.

 

img2

 

Zahvaljujući novom SecuFirm2 multi-socket sistemu za montažu novi NH-C12P SE14 podržava sledeće sockete: LGA 1366, LGA 1156, LGA 775, AM2, AM2+ i AM3 i time praktično stavlja tačku na probleme sa montažom jer su svi aktuelni socketi podržani.

 

img4

 

Pakovanje, osim samog kulera sadrži i dobro poznatu Noctua NT-H1 termalnu pastu.

Za kraj spomenimo i da će kuler biti vrlo brzo u radnjama po preporučenoj ceni od 59,90 EUR-a…

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi