| Vesti | Hardver | Logitech predstavio BRIO 4K STREAM EDITION kameru
Hardver

Logitech predstavio BRIO 4K STREAM EDITION kameru

Logitech BRIO 4K

Tim iz Logitech-a je odlučio da obraduje one korisnike koji uživaju u live-streaming-u kao i u mnoštvu sitnih detalja uz slike visokih kvaliteta poput 4K.

Tu na scenu stupa Logitech-ova nova BRIO 4K STREAM EDITION kamera koja poseduje Ultra HD 4K rezoluciju kao i frame rate od 60 slika u sekundi za koju tvrde da je u toku sa performansama u sve tehnološki rastućem svetu gejminga.

Guillame Bourelly, senior portfolio i product manager za web kamere u Logitech-u je izjavio da je emitovanje putem Interneta postalo društveni fenomen, kao i da igrači troše dvostruko više vremena gledajući gejminge i live stream-ove na platformama kao što su Twitch, YouTube i Mixer.

Bourelly takođe dodaje da je kamera BRIO 4K STREAM EDITION optimizovana BRIO kamera za streaming, kao i da su nastojali da rezultat bude web kamera koja u svom portfolio-u nudi sve što je potrebno kako bi se profesionalni komentatori mogli što bolje povezati sa svojom publikom – uz dosta detalja u 4K, brzinu prenosa koja omogućuje 1080p/60fps streaming uz konstantan frame rate, kao i integrisano rešenje putem XSplitBroadcaster softvera.

 

Logitech BRIO 4K 01 T Logitech BRIO 4K 02 T Logitech BRIO 4K 03 T

 

Što se tiče performansi, BRIO 4K STREAM EDITION nudi četiri puta veću rezoluciju od full HD video zapisa i automatsko prilagođavanje promenama osvetljenja tako da ne morate da se brinete oko tamnine u kontra svetlu, niti promene kvaliteta slika ukoliko ulazite u prostor spolja. Takođe, akcenat je stavljen na beleženje sitnih detalja lica u živim bojama, kao i na očuvanju HD kvaliteta snimka pri zumiranju, odnosno, odzumiranju slike.

Kada uključite priority mode na BRIO 4K STREAM EDITION, proizvodi se video zapis pri brzini od oko 1080p/60fps. Ovaj mod, naime, smanjuje kašnjenje pri snimanju usporenih snimaka, kao i reprodukciji. Kako biste izbegli natrpanost pozadine, ChromaCam je ugrađena aplikacija uz AI background neutralizer od Personify, i te aplikacije zamućuju, uklanjaju i menjaju neželjene pozadinske elemente kako bi se dobilo na profesionalnosti snimka. Vidno polje se takođe može podesiti po vašem ukusu, bilo da je u pitanju fokus na vas (65 stepeni ili 78), ili na celokupnu scenu (90 stepeni).

 

Logitech BRIO 4K 04 T

 

Splitmedia Labs je stupila u saradnju sa Logitech-om, kako bi se ponudilo optimizovano all-in-one streaming rešenje za 4K kompatibilnost prikaza i veliku brzinu uz XSplitBroadcaster, kao i XSplitGamecaster aplikacije. Svaka BRIO 4K STREAM EDITION kamera dolazi u paketu sa besplatnom premium XSplit licencom od 12 meseci, a OBS vas nije ostavio ravnodušnim kako podržava kameru Logitech BRIO STREAM, i odmah nakon postavljanja možete početi sa stream-ovanjem.

 

Logitech BRIO 4K 05 T Logitech BRIO 4K 06 T Logitech BRIO 4K 07 T

 

Ova kamera je dostupna u maloprodaji po preporučenoj ceni od 249 evra.

 

Izvor: Logitech

 

Komentarišite na forumu