| Vesti | Hardver | Nova Logitech tastatura sa pozadinskim osvetljenjem
Hardver

Nova Logitech tastatura sa pozadinskim osvetljenjem

logitech

Bežična tastatura sa noćnim životom

BEOGRAD, 18. avgust, 2010 – Logitech je danas predstavio Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800, bežičnu tastaturu sa punjivom baterijom i preciznim, jasnim pozadinskim osvetljenjem koje pomaže i u dnevnim i u noćnim uslovima. Najnovija tastatura sadrži senzore ambijetalnog osvetljenja i pokreta, tako da obezbeđuje pravu količinu pozadinskog osvetljenja kada je potrebno, a kada više nije potrebno vraća se na štedljivi režim rada i produžuje život baterije.

„Wireless Illuminated Keyboard K800 je idealno rešenje za svakoga ko ceni dizajn i funkcionalnost,“ rekao je Denis Pavillard, potpredsednik marketinga za tastature i desktop komplete kompanije Logitech. „K800 se izdvaja od konkurencije zahvaljujući pametnom pozadinskom osvetljenju, Logitech Unifying tehnologiji, PerfectStroke sistemu tastera i Logitech Incurve keys tasterima, kao i svojim elegantnim dizajnom koji će svakako zadovoljiti korisnike.“

 

1

 

Pozadinsko osvetljenje na bežičnoj tastaturi K800 automatski se podešava u zavisnosti od količine svetla u sobi koristeći senzore ambijetalnog osvetljenja. Senzori pokreta detektuju kada se ruke korisnika približe tastaturi i automatski pale pozadinsko osvetljenje, odnosno gase kada se ruke odalje od tastature. Rezultat toga je prava količina potrebnog osvetljenja i produžen rad baterije do 10 dana bez punjenja. Trajanje baterije zavisi od načina upotrebe, podešavanja i okruženja, a zahvaljujući mikro USB kablu moguće je istovremeno puniti baterije i kucati na tastaturi.

 

2

 

PerfectStroke sistem tastera omogućava da svaki otkucaj bude udoban i tih. Konkavan oblik i zaobljene ivice Logitech Incurve tastera pravilno pozicioniraju prste prilikom upotrebe i obezbeđuju lak prelazak sa tastera na taster, i tokom duže upotrebe.

Bežična tastatura sa pozadinskim osvetljenjem K800 kompatibilna je sa Logitech Unifying tehnologijom koja obezbeđuje konekciju putem kompaktnog prijemnika, dovoljno malog da nije potrebno isključivati ga iz prenosnih računara. Ovaj prijemnik obezbeđuje bežičnu konekciju na frekvenciji od 2.4 GHz i omogućava rad bez prekida i kašnjenja.

 

3

 

Cena i dostupnost

Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 očekuje se u septembru po predloženoj maloprodajnoj ceni od 99,99€.

 

Komentarišite na forumu