| Vesti | Hardver | LC Power izbacuje dve USB 3 kompatibilne fioke
Hardver

LC Power izbacuje dve USB 3 kompatibilne fioke

lcpower

Kompanija LC Power, koja je kod nas poznata pretežno zbog svojih napajanja, je na tržište izbacila USB 3 kompatibilne fioke. Na početku će postojati samo dva modela USB 3 fioka i to jedan za 2,5″ (model LC 25USB3-II) uređaje kao što su SSD-ovi npr. i jedna fioka za standardne 3,5″ (model LC 35USB3) uređaje.

 

25USB3-II

Obe fioke su kompatibilne i sa prethodnim USB standardima, tako da se o njima može razmišljati iako korisnik trenutno ne poseduje neki od USB 3.0 kompatibilnih uređaja.

LC35USB3

USB 3 standard omogućava brzine i do 5Gb/s i samim tim će brzine eksternih uređaja čija je brzina bila ograničena USB 2 standardom moći u USB 3 izredbi da pokažu prave performanse tj. da daju slične ili bolje performanse kao kada su povezani preko E-SATA interfejsa.

Sa ranije prikazanom USB 3 PCI kartom istog proizvođaća LC-PCI-USB3 može se vrlo lako iskoristiti maksimum iz ovih fioka i na matičnim pločama koje ne podržavaju USB 3 standard. Pošto su fioke kompatibilne i sa prethodnim USB standardima iste se mogu koristiti i u sistemima koji imaju starije verzije Microsoftovih OS-eva kao što su Windows 98 npr. Fioke su kompatibilne i sa MAC OS-om, kao i Linuxom.

Fioke su pravljenje od aluminijuma radi boljeg odvođenja toplote sa uređaja. A cena istih trenutno nije poznata, ali verujemo da će biti pristupačna kao što je slučaj sa ostalim LC Power uređajima. Najbolja stvar je da će već ove nedelje 3,5″ fioke doći i na naše tržište, dok će 2,5″ stići nešto malo kasnije.

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar