| Vesti | Hardver | Intel SSD Pro 1500 serija
Hardver

Intel SSD Pro 1500 serija

Intel SSD Pro 1500

Kompanija Intel je najavila novu liniju SSD-ova za profesionalne korisnike. Novi SSD-ovi poslovne klase osmišljeni su imajući u vidu potrebu za jednostavnom primenom i sigurnim upravljanjem, a nude i niži ukupni trošak uz poboljšane performanse.

Prema istraživanju koje je sprovela istraživačka kompanija “J. Gold Associates”, prelazak na računare sa SSD-om može da poveća produktivnost zaposlenih za čak 13 odsto. Intel SSD Pro 1500 serija omogućava odeljenjima tehničke podrške da bolje iskoriste svoje vreme i smanje troškove kroz napredne opcije za upravljanje i sigurnost.

 

 

Intel SSD Pro 1500 serija pruža zaštitu podataka od neovlašćenog pristupa uz pomoć korporativnih sigurnosnih opcija poput hardverske 256-bitne AES enkripcije i vodećih Opalkey protokola za upravljanje.

 

Intel SSD Pro 1500 1

 

Za sve veći broj radnika u pokretu koji koriste tanke i lagane mobilne računare, smanjivanje protraćenog vremena je ključno za povećanje produktivnosti i smanjenje troškova. Intel SSD Pro 1500 serija ispunjava ovu potrebu uz pomoć novih smanjenih gabarita, kao što je M.2 sa unapređenim štedljivim režimima rada koji umanjuju pasivno provedeno vreme za više od 90% u poređenju sa hard diskovima. Zahvaljujući manjoj formi i smanjenoj potrošnji energije, razvijaju se tanji uređaji sa izdržjivijom baterijom, poput ultrabukova, 2-u-1 uređaja i klasičnih personalnih računara.

 Intel SSD Pro 1500 specifikacije

 

SSD-ovi iz Intela nude vrhunsku pouzdanost i smanjeni procenat grešaka (AFR) ispod 1 odsto. AFR drugih SSD-ova i HDD-ova može da dostigne čak 5 odsto ili više. Otkazivanje diskova predstavlja veliki trošak za IT odeljenja, te je manji AFR poželjan.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar