| Vesti | Hardver | Intelovi solid state drive-ovi u 34nm tehnologiji sve bliži krajnjim korisnicima
Hardver

Intelovi solid state drive-ovi u 34nm tehnologiji sve bliži krajnjim korisnicima

intel_ssd

U potrazi ste za SSD diskovima velikog kapaciteta kao što su tradicionalni HDD diskovi sa kojima se družimo već duži niz godina?

Izgleda da niste jedini u toj potrazi. Naime, intrnetom kruže glasine da se kompanija Intel još od januara 2009. godine radi na razvijanju SSD diska kapaciteta 320Gb koji bi u skorije vreme trebalo da se pojave na tržištu (tačan datum još nije objavljen). Intelova takozvana ˝Postville˝SSD familija ovih uređaja nove generacije za skladištenje podataka je na dobrom putu ka realnom i ne više glasinama zasnovanom uređaju koji bi trebao da celu tehnologiju dosta unapredi samim povećanjem brzine skladištenja podataka, kao i kapacitetima,  i na kraju obaranjem cena koji su ovom momentu najslabija tačka istih.

 

 

 

Nova serija bi trebalo da ponudi diskove maksimalnog kapaciteta od 320Gb, gde su opticaju i kapaciteti od 80Gb i 160Gb, sa kojima bi ponuda bila zaokružena i spuštena u ¨mid-range˝, dakle ono što će većini korisnika biti primamljivo.

 

intel

 

Ono što je najinteresantnije u celoj priči je podatak da bi ovi diskovi manjeg kapaciteta (u ovom slučaju modeli od (80Gb i 160Gb) trebalo da budu i do čak 100$ jeftiniji od svojih ekvivalenata po kapacitetu iz dobro poznate intelove X25-M serije, dok za model od 320Gb ne postoje naznake po kojim će MSRP (proizvođačeva predložena maloprodajna cena) stizati u radnje.

I dalje, Intel ima sjajnu šansu sa ovim diskovima u slučaju da glasine budu tačne, jeftini(ji) SSD diskovi sa brand name-om kao što je Intel, mogu ovo tržište naprosto preokrenuti za dan, i na taj način omogućiti i krajnjim korisnicima da dođu za dosta manje novca do jednog ovakvog hi-end proizvoda.

Tagovi