| Vesti | Hardver | Intel predstavlja 910 seriju SSD-ova
Hardver

Intel predstavlja 910 seriju SSD-ova

uvodna

Kompanija Intel predstavila je Intel SSD diskove serije 910. Ovi SSD-ovi visokih performansi odgovoriće na rigorozne zahteve centra za skladištenje podataka nastalih usled razvoja cloud računarstva, virtualizacije i online transakcija. Intel SSD 910 donosi brže performanse skladištenja, izdržljivost i pouzdanost koji su neophodni za performanse aktuelnih centara podataka. Poseduje tehnologiju Intel High Endurance i optimizovanu multi-level cell (MLC) 25-nanometarsku NAND fleš memoriju, koja omogućava do 10 disk zapisa dnevno za period od 5 godina ili 30 puta poboljšanu izdržljivost u odnosu na standarne proizvode zasnovane na MLC.

 

Intel SSD serija 910 zasnovana je na PCIe magistrali i nudi lako instaliranje kao i jednostavno povećanje kapaciteta servera koji ne zahteva izmene u postejećem dizajnu servera. Može biti korišćen za čuvanje i skladištenje, kao i obradu aktuelnih fajlova i pristupanje bitnim podacima. Jedan Intel 910 SSD disk može zameniti više 15K rpm hard diskova kako bi ne samo uštedeli na prostoru i potrošnji energije, već i da bi poboljšali sekvencijalne performanse i smanjili latenciju. Za njegov rad je rad je zadužen Intelov kontrolera i Intel SSD upravljački softver. Softver je optimizovan za manje habanja i obuhvata NAND redukciju grešaka i sistem za upravljanje greškama.

„Intel SSD 910 je kompletno rešenje na svim poljima: visoke performanse, izdržljivost i pouzdanost, što ga čini idealnim za zamenu I/O-intenzivnih HDD diskova”, rekao je Rodžer Pin, direktor SSD marketinga data centara za Intel Non-Volatile Memory Solutions Group. „Kao lider u SSD tehnologiji, IT profesionalci za centre podataka mogu imati poverenje u ovo SSD rešenje koje poseduje Intel-ov kvalitet, pouzdanost i tehničku podršku”.

 

Intel SSD 910 T

 

„Supermicro blisko sarađuje sa vodećim kompanijama u oblasti tehnologije kako bismo svojim klijentima ponudili Data Center Optimized (DCO) serverska rešenja sa najboljim performansama i najviše efikasnosti”, rekao je Tau Leng, generalni menadžer za odeljenje Računarstva visokih performansi u kompaniji Super Micro Computer Inc. „Sa Intel SSD 910 serijom, serverski sistemi mogu postići više nivoe iskorišćenosti procesora kako bi iskoristili povećanje procesorske snage naprednih proizvoda kao što je Intel Xeon E5-2600 serija procesora”.

Performanse Intel SSD 910 serije od 800GB uključuju 2 gigabajta u sekundi sekvencijalnog čitanja i 1 gigabajt u sekundi pisanja, do 180.000 4K čitanja ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS) i 75.000 4K pisanja (IOPS). Dolaze sa kapacitetom od 400GB i 800GB. Proizvod će biti u prodaji sredinom 2012.godine.

Cena Intel SSD 910 od 400GB je 1.929 $ i 3.859 $ za disk kapaciteta 800GB. Garancija na diskove iz ove serije je 5 godina.

 

 

Izvor: Intel

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar