| Vesti | Hardver | Intel obustavio isporuku 34nm SSD
Hardver

Intel obustavio isporuku 34nm SSD

intel

Online prodavnice, među kojima je i Newegg, uklonile su iz ponude najnovije Intelove X25-M G2 „Postville“ SSD sa svojih web stranica samo nekoliko dana pošto su postali dostupni za javnost. Intel je izjavio da je razlog povlačenja SSD defektni firmware koji je otkriven u prvom batch, koji je isporučen prošle nedelje.

 

Nažalost potrošači koji su već kupili novi 34nm SSD mogu da očekuju oštećenje podataka pri postupcima dodavanja, brisanja ili menjanja lozinke za uređaj u BIOS-u sistema. Prvenstveno je bilo reči da će ti uređaji biti zamenjeni za nove, ali je Intel uspeo da pronadje način da se greška ispravi kroz firmware fix, koji bi trebalo da bude dostupan u naredne dve nedelje.

 

 

 

 

Trenutno je Intel obustavio sve isporuke Postville SSD dok se problem ne reši. Dok kod potrošača koji su već kupili uređaj ne bi trebalo da bude nikakvih problema ukoliko ne planiraju da koriste BIOS lozinku. Ipak Intel savetuje potrošače da ne menjaju, brišu ili kreiraju BIOS lozinku dok se u uređaj ne ubaci novi firmware.

 

„Logičnije je da pauziramo pošiljku i implementiramo ove izmene, nego da tražimo od potrošača da to rade umesto nas“ izjavili su iz Intel-a.

 

slika

 

Novi firmware će biti dostupan na sledećem linku.

Tagovi