| Vesti | Hardver | Core i9 demistifikovan!
Hardver

Core i9 demistifikovan!

intel

Nekoliko partnera i izvora bliskih Intel-u je od skoro upoznato su sa oficijalnim imenom novog šestojezgranog 32nm „čudovišta“ (kodno ime: Gulftown). Sasvim očekivano nadolazeći CPU će pripadati Core i9 brendingu. Ovde nema previše iznenađenja, računajući to da sama kompanija koristi brending „Core iX“, počevši od serije dual core procesora znane kao Core i3.

Takokođe je napomenuto da 32nm Gulftown heksa-core (šestojezgrani) čip, planira da se izbaci na tržište u prvoj polovini 2010. godine. Intel je jasno stavio do znanja da će Core i9 biti pozicioniran kao visoko kotirana stvar za entuzijaste, a koristiće LGA 1366 podnožje i već poznatu X58 kontrolersku logiku.

 

 

 

 

Gledajući sa objektivne strane, Core i9 Gulftown možemo posmatrati kao Core i7 + 2 jezgra, znači 6 jezgra i totalnih 12 tredova koji imaju 50 posto više L3 keš memorije u odnosu na Core i7 Bloomfield. Takođe napomenuli bi da Gulftown neće posedovati IGP jezgro pored 32nm procesora, tako da na polju grafike nema puno promena kada je Intel u pitanju.

Tagovi