| Vesti | Hardver | Intel i NEC zajedno u razvoj HPC računara
Hardver

Intel i NEC zajedno u razvoj HPC računara

intel

 

 

Intel Corporation i NEC korporacija složile su se da će zajedno razviti High Performanse Computing (HPC)  sistem  koji će pomeriti granice supercomputing-a. NEC će  približiti tržištu ove tehnologije koristeći Intel Xeon procesore koji nude  odlične performanse i njegovo ubrzanje vektorskih mogućnosti kao što je AVX tehnologija će omogućiti veće performanse supercomputer+a, zadovoljavajući tako potrebe kupaca koji preferiraju Intelovu arhitekturu.

 

 

 

NEC će nastaviti i sa prodajom proizvoda koji su bazirani na njihovim SX vector procesorima. Vektorski procesori mogu izvršavati matematičke kalkulacije na nekoliko brojeva simultano.

„Intelova konstantna ulaganja u svoju arhitekturu, uključujuči razvoj procesora, čipsetova, softverskih kompajlera i ostalih proizvoda proširuju upotrebu Intel Xeon procesora na tržište kao što je high end HPC market“, izjavio je Richard Dracott, generalni menadžer Intelovog High Performanse Computing odeljenja. „Sada smo u prilici da zajedno sa NEC-om još više unapredimo sisteme bazirane na Intel Xeon procesorima“.

Fokus u saradnji ove dve kompanije će biti na razvoju hardverskih i softverskih rešenja kako bi se povećap memorijski protok i skalabilnost platformi koje su bazirane na Intel Xeon procesorima. Ova unapređenja bi trebalo da donesu beneficije sistemi koji ne ciljaju samo na tržište high end računara koji se koriste u naučne svrhe, već i za manje instalacije HPC sistema.

HPC sistemi se koriste od strane naučnika, doktora, neprofitabilnih organizacija, kao i biznis organizacija koje se bave istraživanjima naftnih izvora gde ovi sistemi mogu dosta ubrzati istraživanja i testiranja.

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi