| Vesti | Hardver | Intel beleži rekordne finansijske rezultate peti kvartal zaredom
Hardver

Intel beleži rekordne finansijske rezultate peti kvartal zaredom

intel

Kompanija Intel je objavila rekordne prihode ostvarene peti kvartal zaredom, sa dvocifrenim rastom prihoda u svim segmentima poslovanja. Prema generalno prihvaćenim računovodstvenim principima (GAAP), kompanija je objavila prihode ostvarene u drugom kvartalu u visini od 13 milijardi dolara, operativna dobit iznosila je 3,9 milijardi dolara, neto dobit iznosila je 3 milijarde dolara, dok je zarada po akciji iznosila 54 centi.

 

Kompanija je generisala oko 4 milijarde dolara u gotovom novcu kao rezultat poslovnih poteza, platila je gotovinske dividende u visini od 961 miliona dolara, a iznos od 2 milijarde dolara iskorišćen je za kupovinu 93 miliona običnih akcija.

„Postigli smo značajne rekorde u drugom kvartalu, po prvi put prevazilazeći prihod od 13 milijardi dolara“, izjavio je Pol Otelini, predsednik i izvršni direktor kompanije Intel. „Jaka korporativna potražnja za našim najnaprednijim tehnologijama, veliki broj mobilnih uređaja i Internet saobraćaja koji su potpomogli rast data centara, i brz napredak računarstva na tržištima u razvoju, doveli su do rekordnih rezultata. Intelov rast prihoda od 23 odsto u prvoj polovini godine doveo nas je u poziciju da očekujemo rast godišnjih prihoda za oko 25 odsto“.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar