| Vesti | Hardver | Gigabyte je predstavio Radeon HD6800 seriju grafičkih karti
Hardver

Gigabyte je predstavio Radeon HD6800 seriju grafičkih karti

gigabyte

Gigabyte Technology, vodeći proizvođač matičnih ploča i grafičkih karti danas, je veoma zadovoljan što će predstaviti njihovu najnoviju kreaciju u segmentu grafičkih čipova. Gigabyte  GV-R6875D-1GD-B i GV-R685D5-1GD su bazirane na AMD tehnologiji tj. Radeon 6800 seriji GPU-a. Ove karte krasi 40 nm proces izrade GPU-a i GDDR5 memorija. Nove karte nam donose i Gigabyte WINDFORCE 2X sistem hlađenja, potpunu podršku za DX11, AMD Eyefinity tehnologiju i AMD HD3D tehnologiju. Novi proizvodi obećavaju sjajno iskustvo i bezkompromisne performanse kao i fantastican kvalitet slike.

 

 

WINDFORCETM – Najnovija Gigabyte solucija za hlađenje grafičkih čipova

WINDFORCE

Gigabyte je sa novom serijom grafičkih karti predstavio i WINDFORCE, najnoviju kreaciju hlađenja GPU-a. U Gigabyte-u je savršeno jasno da je ventilator najbitniji u procesu hlađenja GPU-a te su birani isključivo ventilatori najboljih performansi za WINDFORCE bazirane modele. Da bi se ventilator uopšte kvalifikovao za najnoviji sistem hlađenja potrebno je da ima „anti turbulentna“ peraja, da je ultra tih, sa mogućnošću regulacije broja obrtaja i bazu izgrađenu kompletno od bakra. Postoje 3 tipa novog hlađenja, a svako je dizajnirano zarad ostvarivanja maksimalnih performansi i što boljeg i bržeg oslobađanja toplote iz jezgra baze.

cooling

WINDFORCETM 2X: „Anti-turbulentno“ hlađenje

2X-001

GV-R6875D-1GD je opremljena sa WINDFORCE 2X: „Anti-turbulentnim“ hlađenjem. Specijalno postavljeni (nagnuti) ventilatori doprinose smanjenju turbulencije i zadržavanja vazduha između dva ventilatora doprinoseći tome da se toplota velikom brzinom oslobađa iz „čepova“ toplog vazduha. Unikatnim dizajnom, WINDFORCE 2X pravi još veći prostor, kako bi vazduh nesmetano strujao preko cele grafičke karte. Ovaj specijalni dizajn uz pomoć dve bakarne „vruće cevi“ pomaže u što efektivnijem odvođenju toplote sa GPU-a.

Eyefinity tehnologija

Gigabyte GV-R6875D-1GD-B i GV-R685D5-1GD podržavaju DirectX® 11 tehnologiju, omogućavajući na taj način bogate, realistične HD gejming performanse. Sa 1GB GDDR5 ultra brze video memorije svi naslovi će biti podržani u potpunosti. Zahvaljujući AMD Eyefinity tehnologiji, gejmeri će biti u prilici da koriste multi monitor setup iako se radi samo o jednoj grafičkoj karti.

APP tehnologija

Takođe, tu je i AMD tehnologija za paralelno procesiranje (AMD Accelerated Parallel Processing (APP) tehnolgija) gde korisnici mogu iskoristiti svu snagu paralelnog procesiranja GPU-a za fiziku, stream computing, kao i video transcoding. Kao dodatak, pored poboljšanog prikaza slike kod video formata kao što su DivX, DivX Plus HD, Gigabyte GV-R6800 Serije takođe poboljšavaju i performanse aplikacija kao što su Microsoft® Office 2010, Internet Explorer 9 i Mozilla Firefox 4.

AMD HD3D tehnologija

Da bi odgovorila na sve zahteve pasioniranih gejmera, za bezkompromisnim HD uživanjem, Gigabyte GV-R6875D-1GD-B i GV-R685D5-1GD su prve koje nude potpunu podršku za Microsoft DirectX® 11 za što realističnije 3D gejming efekte. Gejmeri će biti u mogućnosti da uživaju u omiljenim igrama u full stereo 3D-u sa AMD HD3D tehnologijom, koja omogućava 3D podršku za Stereo 3D displeje. Ona donosi novi nivo vizuelne realističnosti kakva do sada nije viđena.

 

GV-R685D5-1GD

GV-R687D5-1GD-B

Kako bi užitako bio kompletan. Gigbyte GV-R6875D-1GD-B i GV-R685D5-1GD imaju DisplayPort kao i integrisani HDMI 1.4a sa podrškom za Blu-Ray 3D, Stereo 3D gejming i 3D slike/video.

Za više detalja posetite website: http://www.gigabyte.com/products/main.aspx?s=43

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar