| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavio H81.AMP-UP matičnu ploču
Hardver

Gigabyte predstavio H81.AMP-UP matičnu ploču

GIGABYTE H81 AMP-UP

Redefinisanje audio komponente matične ploče

 

Gigabyte, jedan od vodećih proizvođača matičnih ploča i grafičkih karti, predstavio je model svoje osme serije matičnih ploča, model Gigabyte H81.AMP-UP koji podržava najnoviju četvrtu generaciju Intel Core procesora.

Gigabyte H81.AMP-UP matična ploča, kao i ranije predstavljena Gigabyte G1.Sniper A88X, poseduje izvanredna audio svojstva, koja dosad nisu viđena na matičnim pločama ovog ranga.

 

 

Ona uključuju nadogradljivi OP-Amp na ploči, ekskluzivni USB DAC-UP koji obezbeđuje napajanje sa smanjenim šumom ka digitalno-analognom konverteru, vrhunske Nichicon kondenzatore i još mnogo toga.

 

GIGABYTE H81 AMP-UP 8

 

GIGABYTE H81.AMP-UP matična ploča kombinuje jedinstvena svojstva i tehnologije koje su dizajnirane tako da audio entuzijastima obezbedi više kontrole nad audio sistemom matične ploče, nego ikada do sad.

 

GIGABYTE H81 AMP-UP 1 GIGABYTE H81 AMP-UP 2 GIGABYTE H81 AMP-UP 3

 

Gigabyte matične ploče su prve na svetu koje imaju ugrađen izmenjiv OP-AMP. OP-AMP koji se nalazi na matičnoj ploči je postavljen u poseban socket koji omogućava korisnicima da ih fizički zamene, kako bi probali druge pojačavaće koje poseduju drugačije zvučne karakteristike. 

Sa ciljem dodatnog optimizovanja audio iskustva dobijenog preko „instaliranog“ OP-AMP integralnog kola, Gigabyte matične ploče imaju i Gain Boost. Gain Boost omogućava izbor između 2,5x i 6x (pojačanja) režima rada pojačala. Većina OP-AMP integralnih kola su sposobna da pruže snažan audio izlaz koji je idealan za vrhunske slušalice i zvučnike.

Sa pozlaćenim USB 2.0 konektorom, Gigabyte USB DAC-UP obezbeđuje „čist“, gotovo bešuman napon ka korisnikovom DAC-u. DAC uređaji mogu biti osetljivi na fluktuacije napona koji se isporučuje preko USB konektora, pa iz tog razloga Gigabyte USB DAC-UP koristi prednosti izolovanog izvora napona koji minimizira moguće fluktacije.

 

GIGABYTE H81 AMP-UP 4

 

Gigabyte USB DAC-UP takođe omogućava da se port konfiguriše u BIOS-u za potrebe entuzijasta koji ne zahtevaju USB napajanje ka DAC-u. Na ovaj način USB DAC-UP postaje pogodan za audio entuzijaste koji prave kvalitetne audio sisteme.

 

GIGABYTE H81 AMP-UP 5 GIGABYTE H81 AMP-UP 6 GIGABYTE H81 AMP-UP 7

 

Sa ciljem da se zaštiti i izoluje Realtek ALC898 audio čip i zasebno pojačalo od elektrostatičkih smetnji (ESD), Gigabyte H81.AMP-UP matične ploče imaju odvojene osetljive analogne audio komponente od potencijalnih ESD izvora na nivou štampane ploče. Trakica LED osvetljenja pokazuje odvojeni sloj od ostatka štampane ploče.

Gigabyte H81.AMP-UP matična ploča koriste najkvalitetnije Nichicon audio kondenzatore za svaki kanal. Ovi profesionalni audio kondenzatori, prema navodima iz kompanije Gigabyte, pružaju pravo Hi-Fi audio iskustvo. Ova matična ploča je opremljena sa najkvalitetnijim pozlaćenim hardverom za poboljšane kontakte i produženu dugotrajnost USB DAC-UP portova i audio konektora. Zlato poseduje vrhunsku provodljivost signala i neće izgubiti boju tokom dužeg vremena korišćenja. Realtek ALC898 audio procesor je takođe zaštićen pozlaćenim slojem koji eliminiše elektrostatičke smetnje.

 

Osim odličnog audio hardvera, tu je i podrška za UltraDurable 4 plus, podrška za 4K rezoluciju, kao i Gigabyte UEFI dual bios i aplikacioni centar o kojem smo pisali više puta.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar