| Vesti | Hardver | Gigabyte predstavio AM1 matične ploče
Hardver

Gigabyte predstavio AM1 matične ploče

Gigabyte AM1 maticne ploce

Štedljivi AM1 AMD Athlon i Sempron APU-ovi su mnoge korisnike zainteresovali, jer se za malo novca može dobiti sasvim dobra office mašina, na kojoj se još može i igrati kao što ste mogli pročitati u našem Athlon 5350 testu.

Naravno za novu platformu nisu zainteresovani samo korisnici, već i proizvođači matičnih ploča, a među njima kao jednog od najvećih se nalazi kompanija Gigabyte. Tako je Gigabyte najavio zvaničnu podršku za AMD Athlon i Sempron APU-ove baziranih na dugo očekivanoj „Kabini“ SOC arhitekturi. GIGABYTE „Kabini“ podrška uključuje potpuno nove GA-AM1M-S2P i GA-AM1M-S2H matične ploče bazirane na AM1 platformi.

 

 

Gigabyte AM1 serija matičnih ploča poseduju veliki broj karakteristika i tehnologija koje ih odvajaju od konkurencije, uključujući Gigabyte RTC Clock IC i Ultra Durable 4 Plus.

CMOS funkcije najnovijih „Kabini“ APU-ova su integrisane u sam APU što znači da kada korisnik izvadi APU, sva CMOS podešavanja se vraćaju na fabrička podešavanja. Čak i kada je baterija na mestu korisnici gube podešavanja kao što je vreme. Gigabyte AM1 matične ploče rešavaju ovaj problem tako što uključuju sekundarni RTC Clock IC na ploči, tako da čak i kada je APU izvađen, CMOS podešavanja ostaju nepromenjena.

Gigabyte AM1 matične ploče takođe obezbeđuju naprednu izdržljivost u odnosu na konkurentsku ponudu uključujući Ultra Durable 4 Plus tehnologiju, koja nudi veliki broj karakteristika i izbor komponenata koje obezbeđuju optimalne performanse, hladan i efikasan rad, kao i produženi životni vek matične ploče.

GA-AM1M-S2P:

GA-AM1M-S2P 01

GA-AM1M-S2P 02

 

GA-AM1M-S2H:

GA-AM1M-S2H 01

GA-AM1M-S2H 02

 

Gigabyte koristi solid kondenzatore i Low RDS(on) MOSFET-ove koji su deklarisani da rade na visokim temperaturama kako bi obezbedili duži životni vek. AM1 matične ploče poseduju Gigabyte DualBIOS, Gigabyte-ovu eskluzivnu tehnologiju koja štiti svakako jednu od najvažnijih PC komponenti – BIOS. Gigabyte DualBIOS znači da vaša matična ploča ima glavni BIOS i pomoćni BIOS, štiteći korisnika od kvarova nastalih zbog napada virusa, hardverskog kvara, lošeg OC podešavanja ili nestanka struje tokom procesa ažuriranja BIOS-a.

Gigabyte-ove ploče podižu nivo zaštite vašeg sistema, pružanjem napredne zaštite od elektrostatičkog pražnjenja (ESD) za mrežni konektor, kao i USB 3.0 portove, koja su česta mesta za nastajanje elektrostatičkih kvarova. Svaki LAN i USB 3.0 konektor je uparen sa posebnim zaštitnim filterom koji može da izdrži visoka elektrostatička praženjenja, štiteći vaš sistem od čestih električnih udara, pa i od direktnih varnica.

Gigabyte AM1 serija matičnih ploča obezbeđuje nativnu 4K podršku sa integrisanom grafikom AMD Radeon R3 grafikom preko HDMI porta.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar