| Vesti | Hardver | Cryorig predstavlja C1 Low Profile kuler
Hardver

Cryorig predstavlja C1 Low Profile kuler

Cryorig C1

Cryorig je juče predstavio novi niskoprofilni high end kuler C1 namenjen mITX i mATX platformama. Kuler je prošao razna rigorozna testiranja performansi i kompatibilnosti i sada je već u proizvodnji.

Sa porastom broja APU-ova naprednijih ITX matičnih ploča, small form factor sistemi više nisu tako mali potrošači”, kaže jedan od CRYORIG osnivača i glavni inženjer proizvodnje Alex Wang. “ITX sistemi sada već udomljavaju procesore i grafičke karte visokih performansi sa velikim TDP-om. Hlađenje ovih bitnih komponenti je još veći izazov u skučenom prostoru. Smatramo da smo sa C1 uspeli da ponudimo izvanredne performanse u odnosu na dimenzije kulera, zajedno sa jednostavnim i efikasnim sistemom montiranja. Sve što Vam je potrebno se nalazi u kutiji”.

 

 

Cryorig C1 01 T Cryorig C1 02 T Cryorig C1 03 T

 

CRYORIG C1 nastavlja stopama R1 Ultimate/Universal kulera koji kombinuju više tehnologija i inovacija. Zahvaljujući DirectCompress tehnologiji i 140mm PWM ventilatoru, C1 može da se izbori sa high end Intel i AMD procesorima do 140W TPD-a. DirectCompress tehnologija povećava kontaktnu površinu između aluminijumskih listova i samih toplotnih cevi. Tradicionalno lemljenje rebara na cevi zahteva mali prorez u aluminijumskom listu da bi alat za lemljenje mogao prići. Često možete videti da kod raznih kulera jedna četvrtina cevi nije u kontaktu sa rebrima. DirectCompress Soldering lemljenje ne zahteva da rebra imaju bilo kakvu rupu blizu cevi i time je prenos toplote u startu barem 10% bolji i brži nego kod standardne proizvodnje.

 

Cryorig C1 04 T Cryorig C1 05 T Cryorig C1 08 T

 

C1 je niskoprofilni hladnjak sa masom od 628 grama (sa ventilatorom) i dimenzijama 144,5 x 74 x 140mm (D x V x Š). C1 koristi šest toplotnih cevi od kojih su četiri U-tipa i one se dvostruko iskorišćavaju. Dodatne tehnologije koje unapređuju performanse su Jet Fin Acceleration System i Heatpipe Convex-Align.

 

Cryorig C1 12 T Cryorig C1 13 T

 

Telo hladnjaka je sačinjeno od dve sekcije: usisnog dela sa većim razmakom između rebara i izduvnog dela sa gustim rasporedom rebara. Iz fizike i zakona dinamike fluida potiče da izduvni deo sa gušćim rebrima više potiskuje vazduh i izlazna brzina fluida bude veća. Ovo naravno omogućava da zagrejani vazduh brže napusti hladnjak.

 

Cryorig C1 06 T Cryorig C1 07 T Cryorig C1 09 T

 

C1 kuler je opremljen Slim 140mm PWM ventilatorom oznake XT140 sa rasponom brzine od 700 do 1300 obrtaja. Ovaj ventilator koristi „High Precision Low Noise“ klizne ležajeve, koji su takođe proizvod „kućnog“ inženjeringa. Ventilatori su opremljeni i sa gumenim nosačima koji sprečavaju prenos vibracija na sam kuler.

 

Cryorig C1 10 T Cryorig C1 11 T

 

CRYORIG C1 će biti dostupan u Evropi i Severnoj Americi početkom juna, a u Aziji već od maja. Cena za sada nije poznata.

 

Izvor: Cryorig

 

Komentarišite na forumu