| Vesti | Hardver | Gigabyte najavio proširenje Ultra Durable serije
Hardver

Gigabyte najavio proširenje Ultra Durable serije

Gigabyte prosirenje ultra durable

Kompanija Gigabyte, vodeći prozivođač matičnih ploča i grafičkih karti je pre neki dan predstavio svoju novu 9. seriju matičnih ploča baziranu na Intel Z97/H97 čipsetovima sa podrškom za 4. i 5. generaciju Intel Core procesora.

Gigabyte je otišao jedan korak dalje i najavio je proširenje svoje Ultra Durable familije matičnih ploča i to čak ni manje ni više nego 17 novih modela!

Dual Thunderbolt 2 kontroler iz kompanije Intel omogućava jednokanalne brzine do 20 Gb/s, u poređenju sa maksimalnih 10 Gb/s koji je imao prethodnik. Ovakve brzine transfera podataka su idealne u slučajevima kada se koristi uređaj za skladištenje podataka visokih performansi. Thunderbolt 2 podržava lančano spajanje do 12 uređaja i tri digitalna displeja.

Thunderbolt

 

Neke od novih matičnih ploča dolaze sa M.2 slotom, koji omogućava PCI-Express konektivnost za SSD uređaje i samim tim postizanje brzina do 10Gb/s je vrlo jednostavno. Tu su i SATA Express konektori koji takođe nude brzinu protoka do 10Gb/s, što je više nego 50% brže od trenutno rasprostranjenog SATA III standarda.

 

M.2 SATA Express

 

Nova serija matičnih ploča integriše apsolutno najbolje solid kondenzatore koji su deklarisani da obezbede maksimalnu efikasnost za garantovani radni vek od minimum 10.00 sati. Ne samo da obezbeđuju ultra mali ESR bez obzira na opterećenje CPU-a, već dolaze u specijalnoj avionsko crnoj boji od Nippon Chemi-Con i Nichicon-a.

 

oklopljeni kondenzatori

 

Ultra Durable ploče podržavaju i druge Ultra Durable tehnologije kao što je dva puta više bakra u PCB-u, pozlaćeni CPU socket, ESD zaštitu za USB i LAN portove, anti-surge zaštitu. Tu su i Dual UEFI BIOS, zaštita od kratkog spoja, Killer LAN, Realtek ALC1150 zvučni čip sa pojačavačima koji mogu da bez problema napajaju i slušalice sa otpornošću od 600Ω…

 

Intel Z97:

GA-Z97X-UD7 THGA-Z97X-UD5HGA-Z97X-UD3HGA-Z97X-SLI
GA-Z97-D3HGA-Z97-HD3GA-Z97P-D3GA-Z97M-D3H
GA-Z97M-DS3HGA-Z97N-WIFI  

 

Intel H97:

GA-H97-D3HGA-H97-HD3GA-H97-DS3HGA-H97M-D3H
GA-H97M-HD3GA-H97M-DS3PGA-H97N-WIFI 

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar