| Vesti | Hardver | LC-Power proširuje Cosmo Cool Seriju
Hardver

LC-Power proširuje Cosmo Cool Seriju

LC-Power LC-CC

LC-Power priprema proširenje super pristupačne Cosmo Cool serije sa još četiri nova proizvoda. Dosadašnji modeli ove serije LC-CC-94 i LC-CC-95 već nekoliko godina predstavljaju best buy tj. najbolje kulere koje za male pare možete kupiti. Dosadašnji LC-CC kuleri su bili poznati po veoma pristupačnim cenama i veoma lakim i jednostavnim načinom montiranja. Ni njihove performanse nisu zaostajale, šta više, prema našem nedavno sprovedenom testu, LC-CC-94 ima veoma dobre rashladne moći.

Sva četiri nova kulera će imati 4-pinsku PWM podršku za regulisanje brzine ventilatora. Oni će pokrivati razne segmente i imaće tačno određen limit TDP-a koji mogu ohladiti. Označavanje kulera sa TDP faktorom je nešto što proizvođači u poslednje vreme često zaboravljaju navesti, a u velikoj meri pomaže pri odabiru kulera.

 

Najmanji dodatak Cosmo Cool seriji je LC-CC-85 koji je veoma sličan kao LC-CC-94 (onaj sa PCAXE testa). To je niskoprofilni kuler bez toplotnih cevi i ima rashladnu moć od 70W TPD-a.

 

LC-Power LC-CC 1

 

Sledeći kuler je već sa tower dizajnom i može da se izbori sa 110W TDP-a, a oznaka mu je LC-CC-97. On koristi jedan duži heatpipe koji je dva puta provučen kroz telo kulera i radi u kombinaciji sa 92mm ventilatorom. U pitanju je dizajn cevi koji se, naspram klasičnog pristupa gde se zapečaćeni vrhovi završavaju na gornjem delu hladnjaka, ovde završavaju na donjem. Cev kreće sa jedne strane baze, proteže se celom dužinom i onda ide ka gore kroz rebra. Van rebara pravi luk i vraća se dole kroz rebra gde opet dolazi do baze.

 

LC-Power LC-CC 2

 

LC-CC-100 je već ozbiljan kuler sa četiri toplotne cevi i može da ohladi procesor sa 170W TDP-a (primera radi EVO 212+ je deklarisan na 180W TDP-a). On koristi 100mm ventilator sa LED osvetljenjem, a naravno ima i PWM podršku. Ova tri kulera, koje smo do sada naveli, imaju jednostavan način montiranja i podršku za 1150, 1155, 1156, 775, FM1, FM2(+), AM2(+) i AM3(+) podnožja.

 

LC-Power LC-CC 3

 

Poslednji novitet je LC-CC-120. Ozbiljan kuler koji, za razliku od ostala tri, ima podršku i za LGA2011 podnožje. Osim toga, ima i četiri toplotne cevi i sa 120mm ventilatorom može da „skine“ 180W TDP-a.

 

LC-Power LC-CC 4

 

Ostaje nam još da sačekamo da se kuleri zvanično pojave, pa da saznamo više detalja, kao i njihove cene.

 

Izvor: LC-Power

 

Komentarišite na forumu….