| Vesti | Hardver | Gigabyte je predstavio mini-ITX seriju matičnih ploča
Hardver

Gigabyte je predstavio mini-ITX seriju matičnih ploča

uvodna

Kompanija Gigabyte, vodeći proizvođač matičnih ploča i grafičkih karti, najavio je  Mini-ITX matične ploče koje podržavaju treću generaciju Intel Core procesora. Gigabyte Z77N-WIFI i Gigabyte H77N-WIFI poseduju bogat izbor mogućnosti povezivanja – uključujući Intel Wireless Display 2.0, Dual HDMI i Dual Gigabit LAN, što ih čini izuzetnim izborom za kućni bioskop, digitalni zabavni sistem ili prenosni računar za igranje igara.

 

 

„Filozofija iza ovih Mini-ITX ploča je da se jednostavno napravi ploča sa najviše mogućnosti u oblasti povezivanja“, komentar je Tima Handley-a, zamenika direktora za marketing u Gigabyte odeljenju za matične ploče. „Debitovanjem Intel Wireless Display rame uz rame sa Dual HDMI i LAN konektorima, zaista postavljamo novi reper u fleksibilnosti, visokoj povezivosti, u kompaktnom sistemu“.

 

GIGABYTE Z77N-WIFI i H77N-WIFI matične ploče

 

Gigabyte Z77N-Wifi

 

Sa dimenzijom od samo 17 x 17 cm, Gigabyte Z77N-WIFI i H77N-WIFI kombinuje niz opcija za povezivanje u koje su uključeni Dual HDMI portovi i Dual Gigabyte LAN, plus WiFi/Bluetooth 4.0 modul koji podržava Intel Wireless Display 2.0 tehnologiju.

 

Intel Wireless Display 2.0

 

Intel WiDi je tehnologija koja omogućava korisnicima da bežično dele sadržaj koji će biti prikazan na korisnikovom PC monitoru sa kompatibilnim displejom ili HDTV-om. Ovim ne samo što je uklonjena potreba za korišćenjem kablova, već omogućava prikaz video materijal ili filmova na ekranu u drugoj sobi. Intel Wireless Display 2.0 tehnologija podržava rezolucije do 1080p što znači da nema potrebe za kompromisom u pogledu kvaliteta slike, dok HDCP 2.0 i 5.1 surround zvuk obezbeđuju izvrstan audio kvalitet.

 

Primer Digitalnog kućnog sistema

 

Digitalni dom

 

Mini-ITX matične ploče Gigabyte-ove 7 serije su idealne za konstrukciju kućnog office ili studio računara povezanog na dva HD monitora preko HDMI konektora. Dvostruka LAN konfiguracija može biti iskorišćena za povezivanje sa internetom i sa mrežnim serverom (NAS), a Intel WiDi može biti iskorišćen za prenos HD sadržaja do TV u devnoj sobi.

 

Home Theater računar

 

HTPC

 

Računar baziran na predstavljenim matičnim pločama je idealan član bilo kojeg Home Theater sistema. Postoji mogućnost prikazivanja sadržaja na HD TV uz dodatni kontrolni displej preko kojeg može da se prati, upravlja i podešava snimljeni media materijal. Računar može biti povezan sa internetom, preuzevši ulogu WiFi access point-a. Dodatno, HD televizor može primiti sadržaj preko Intel WiDi iz druge sobe, kao na primer spavaće sobe ili kuhinje.

 

Kompaktan PC računar za igre

 

Gigabyte-ova 7 serija Mini-ITX matičnih ploča je idealna platforma za izgradnju prenosnog PC računara za igranje. Sa Intel i7 Core procesorom i Intel HD4000 grafikom i dodatnom grafičkom kartom, korisnici će biti impesionirani koliko sirove snage može biti smešteno u Mini-ITX kućištu.

 

Mogućnosti:

  • Intel Z77 i H77 čipset podržava Intel treće generacije Core procesora
  • Ugrađena IEEE 802.11b/g/n WiFi
  • Bluetooth 4.0 podržava Bluetooth Low Energy (BLI) uređaje
  • Intel Wireless Display 2.0
  • Dual Gigabit LAN (uključujući „Teaming“ podršku)
  • Dual HDMI 1.4 portovi

 

 

Izvor: Gigabyte


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar