| Vesti | Hardver | EKWB najavljuje nove proizvode i ASUS ROG saradnju
Hardver EKWB

EKWB najavljuje nove proizvode i ASUS ROG saradnju

Iz kompanije EKWB navode da je EK-Quantum Ultrablock za ROG Maximus Z690 Extreme Glacial vrhunac računarskog hardvera i inženjeringa za tečno hlađenje. U pitanju je prilagođeno EK rešenje za hlađenje za 12. generaciju Intel Core procesora, uz sistem za isporuku energije, mrežni kontroler, sve ugrađene M.2 diskove i potpuno novi Z690 čipset.

Sa izdavanjem najnovijih matičnih ploča zasnovanih na Intel Z690 čipsetu, stigla je i ROG Maximus Z690 Extreme Glacial. U poređenju sa standardnim Monoblock rešenjem za hlađenje koje pokriva CPU i VRM, Ultrablock se prostire na celoj matičnoj ploči i ima nekoliko senzora koji obezbeđuju merenja ključnih parametara sistema.

EK Ultrablock rešenje za hlađenje nudi optimalno hlađenje za CPU, sistem za isporuku energije (VRM), mrežni kontroler, M.2 drajv i Z690 čipset. Ultrablock za matičnu ploču ima ugrađene senzore za otkrivanje curenja na priključnim portovima, OLED ekran za prikaz ključnih parametara sistema, integrisani temperaturni senzor i senzor za merenje protoka rashladne tečnosti u realnom vremenu.

EK je konstruisao High Flow Tube, odnosno cev visokog protoka kako bi obezbedio nizak otpor i protok rashladne tečnosti velike brzine u teškim scenarijima ograničenja prostora. EK-HFT integriše novi pristup u povezivanju segmenata vodenog bloka za distribuciju rashladne tečnosti.

Integrisane lemljene cevi smanjuju rizik od curenja i poboljšavaju pouzdanost proizvoda. Masivna bakarna hladna ploča je u direktnom kontaktu sa sva tri prednja M.2 SSD-a, obezbeđujući aktivno hlađenje kako bi se otključao puni potencijal SSD-a.

Rešenje za hlađenje je integrisano u Ultrablock dizajn, tako da ne zahteva dodatne fitinge ili sistem cevi. Po prvi put je moguće aktivno hlađenje svih ugrađenih M.2 slotova, maksimizirajući performanse skladištenja.

Ultrablock hladna ploča je CNC-mašinski obrađena od 99% čistog elektrolitičkog bakra, koji je naknadno niklovan kako bi se zaštitio od korozije. Gornji CNC je izrađen od debelog komada visokokvalitetnog prozirnog livenog akrila nalik staklu koji otkriva ceo sistem za hlađenje.

Ukupno 57 mikrorebara pokrivaju glavnu površinu motora za hlađenje procesora, dok se za zaptivanje Ultrablock-a koriste EPDM 70 O-prstenovi. Integrisani temperaturni senzor vam omogućava da precizno pratite temperaturu rashladne tečnosti.

Merenjem protoka rashladne tečnosti i brzina, možete precizno da podesite brzinu ventilatora i pumpe da biste postigli željene performanse i akustiku.

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu…