| Vesti | Hardver | ASUS događaj prezentuje revolucionarne Intel ROG matične ploče, vrhunska napajanja, premium monitore, kao i drugu gejming opremu
Hardver ASUS

ASUS događaj prezentuje revolucionarne Intel ROG matične ploče, vrhunska napajanja, premium monitore, kao i drugu gejming opremu

ASUS Republic of Gamers najavio je revolucionarnu potpuno novu generaciju matičnih ploča, potom napajanja, monitora i još mnogo toga zasnovanog na Intel-u tokom svog Break All Limits događaja. Po prvi put, igrači mogu da koriste DDR5 memorijske module i PCIe 5.0 nadogradnju, plus Intel Core CPU koji su redizajnirani od temelja da imaju čak 16 jezgara i 24 treda.

Da bi se pripremile za ove istorijske nove tehnologije, ROG Maximus Z690 Extreme, Extreme Glacial, Apex i druge Z690 ASUS matične ploče dolaze opremljene sa najsavremenijom isporukom sbage koja može da reaguje u deliću sekunde na promene napona i frekvencija koje donosi Intel Alder Lake platforma, kako bi ovi moćni novi procesori radili maksimalnom snagom i efikasnošću.

Bitno je spomenuti da, Z690 ROG matične ploče dolaze sa ekskluzivnom, u potpunosti novom funkcijom, pod nazivom ASUS Extended Memory Profiles (AEMP). Sa AEMP-om, jednostavna postavka u BIOS-u može povećati brzinu i tajminge DDR5 memorijskih modula iznad njihovih zvaničnih ograničenja, kako bi se iskoristila i poslednja “unca” performansi. Ova funkcija je omogućena otključavanjem upravljanja naponom na integrisanom kolu za upravljanje napajanjem (PMIC), tehnologiji koja nije postojala u prethodnim generacijama DDR RAM-a. ASUS se takođe udružio sa glavnim proizvođačima DDR5 širom sveta kako bi obezbedio visoku kompatibilnost i vrhunske brzine.

Kao što sam naziv kaže, ROG Maximus Extreme matične ploče su vrhunac dizajna matičnih ploča za entuzijaste, a nova verzija Z690 nije ništa drugačija. Sa podrškom za DDR5, 24+1 naponskom sekcijom spremnom da isporuči i do 105 ampera, prigušnicama od MicroFine legura i kondenzatorima vrhunskog kvaliteta hlađenim masivnim hladno kovanim hladnjakom, ROG Maximus Z690 Extreme je spremna da dosegne potpuno nove visine performansi i brzine takta. Uz priloženi ASUS ekskluzivni softver, uključujući AI Overclocking, AI hlađenje i Fan Xpert 4, svako od početnika do iskusnih korisnika može da iskoristi neverovatne brzine i iskustva iz ove željno očekivane Intel platforme.

A ROG Maximus Z690 Extreme nije samo pozicioniran za overklok procesora. Gore pomenuti ASUS prošireni memorijski profili su takođe osnaženi OptiMem III, dizajnom kola čiji ekskluziva je samo namenjena ROG matičnim pločama koje pažljivo mapiraju puteve memorije kroz slojeve PCB-a kako bi smanjili rastojanje signala, i dodaje zaštitne zone koje značajno smanjuju ukrštanje veze.

ROG Maximus Z690 Extreme ima vrhunsku konekciju koja ide uz njegove vrhunske performanse, uključujući ugrađeni WiFi 6E, 10 Gb i 2,5 Gb Ethernet, PCIe 5.0 M.2, USB 3.2 Gen 2×2 konektor za prednji panel sa podrškom za Thunderbolt 4 i nekoliko USB-ova Type-C portova na zadnjem I/O panelu. Uz ove munjevito brze veze, igrači provode manje vremena čekajući da se stvari učitaju, a više vremena igrajući. U online mečevima, ROG SupremeFX ALC4082 čip za audio sa ESS ES9018Q2C DAC-om isporučuje kristalno jasan zvuk koji može pomoći igračima da se domognu pozicijama svojih protivnika i lakše dođu do pobede.

ROG Maximus Z690 Extreme takođe dolazi sa potpuno novim ROG True Voltician, USB osciloskopom koji korisnicima omogućava da vizuelizuju napone, brzine takta i još mnogo toga. Ovaj uređaj se povezuje sa Extreme matičnom pločom preko USB-a da bi prikazao očitanja VCore, VCCIN i System Agent rail na OSC Sense zaglavljima, a prateći softver može čak i da radi na obližnjem računaru kako bi pomogao korisnicima da dijagnostikuju probleme koji mogu da sprečavaju pokretanje drugog računara.

Ukoliko neko nikada ranije nije koristio matičnu ploču kao što je ROG Maximus Z690 Extreme, nema potrebe da se plaši. Patentirani I/O štit dolazi već montiran, a slot za video karticu ima PCIe Slot Q-Release kako bi se lakše uklanjanje grafičke karte. BIOS FlashBack znači da možete da ažurirate BIOS bez instaliranog CPU-a ili RAM-a, a displej Q-Code prikazuje poruke za rešavanje problema kako bi pomogao korisnicima ako naiđu na probleme pri pokretanju svog novog računara. Ovo je samo uzorkovanje slojeva tehnologije koje ROG nudi kako bi olakšao sklapanje računara svima. Jer iako su ROG matične ploče dizajnirane da probiju sve granice, one ne ostavljaju nove korisnike iza sebe u tom procesu.

Glacial je verzija ROG Maximus Z690 Extreme matične ploče, koja ima svu moć svog brata, ali ide korak dalje za entuzijaste kojima je bitno vodeno hlađenje. Republic of Gamers je sarađivao sa EKWB-om kako bi dizajnirao providni monoblok od kojeg se bukvalno okreće glava, koji pokriva ne samo područje CPU soketa već i tri ugrađena M.2 slota. Ovaj dizajn svetli sa ROG-ovim novim AniMe Matrix LED ekranom, koji se može prilagoditi tako da prikazuje personalizovani tekst, animacije, sistemsko vreme i datum, pa čak i vizuelizatore muzike. Uz LiveDash OLED od 2 inča, Aura Sync i četiri RGB zaglavlja, ROG Maximus Z690 Extreme ima bukvalno dugu RGB opcija kako bi svaki sistem izgledao personalizovano, tj. prepoznatljivo.

Zatim se donja polovina matične ploče hladi i štiti upečatljivim galvanizovanim hladnjakom sa luksuznom završnom obradom. Korisnici ne moraju da uklanjaju ovaj hladnjak ili svoje vodeno hlađenje da bi došli do M.2 slotova ispod, zahvaljujući inovativnom novom mehanizmu obrnutih slotova.

Opšte je poznatoda korisnici koji su u potrazi za modernom vrhunskom matičnom pločom sposobnom za hlađenje tečnim azotom i ekstremne brzine memorijskog modula, ne traže dalje od ROG Maximus Z690 Apex modela. Smanjivanjem broja DIMM slotova na dva, Apex ima praktično nenadmašan integritet signala za svoje DDR5 memorijske module, a u mogućnosti je da izbaci 6600MHz. Takođe ima prekidač za spori režim, LN mode jumper, zaglavlja termalnih senzora i osam ProbeIt mernih tačaka koje pomažu u upravljanju svakim aspektom napora korisnika za overklok.
Apex je baziran na ASUS Auto-Extreme tehnologiji proizvodnje, gde se svo lemljenje završava u jednom prolazu. Ova tehnologija obevbeđuje bolje oveklok rezultate, bolje performanse hlađenja, bolju energetsku efikasnost i dugovečnost proizvoda, plus veće pragove napona.

ROG Maximus Z690 Apex takođe zadržava obilje opcija za skladištenje podataka, gde poseduje dva ugrađena M.2 slota, još dva M.2 slota na DIMM.2 kartici i jednim PCIe 5.0 utorom na ROG Hyper M.2 kartici u paketu. I dalje postoje vrhunske komponente kao što su Savitech SV3H712 DAC/amp za izuzetan zvuk, ugrađeni WiFi 6E i 2,5 Gb Ethernet, Thunderbolt 4 zaglavlje, USB Type-C, jedno RGB zaglavlje i tri adresabilna Gen 2 RGB zaglavlja, plus „uradi sam“ inovacije kao što su I/O štit, PCIe slot Q-Release, M.2 Q-Latch, BIOS FlashBack i Q-Code.

Dok crna ide uz sve, neki možda žele drugačiju estetiku za svoju elitnu matičnu ploču. Uđite u ROG Maximus Z690 Formulu sa svojim Moonlight White bojama (koja je takođe nedavno stigla za odabrane ROG laptopove, tastature, slušalice i miševe). Na oko prijatnom mešavinom belog, izuzetno lepim brušenim metalom, Formula može da ulepša svaki računar na sebi svojstven način.
Bitno je istaći da ROG Maximus Z690 Formula ima sa čim da demonstrira silu, delimično zahvaljujući hladnjaku CrossChill EK III dizajniranom u saradnji sa EKWB-om kako bi pomogao korisnicima da razbiju barijere performansi regulatora napona dok održavaju termiku pod kontrolom. CrossChill EK III ima ugrađene fitinge, tj. hlađenje na matičnoj ploči, na koje može da se montira custom loop vodeni sistem kako bi se dodatno rashladila VRM sekcija Formula matične ploče. A uz 20+1 naponskom sekcijokoja može da isporuči i do 105 ampera, ROG Maximus Z690 Formula ima vrhunsku isporuku snage po kojoj je ROG poznat.

Govoreći o pojačanjima, ROG Maximus Z690 Formula dobila je SupremeFX ALC4082 zvučni čip sa ESS ES9018Q2C DAC-om i dvosmernim AI poništavanjem buke za sledeći nivo zvuka u igrama. Skladištenje je takođe dovoljno, sa tri ugrađena M.2 slota i još dva dostupna preko priložene ROG Hyper M.2 kartice. Formula ne štedi ni na povezivanju, sa ugrađenim WiFi 6E, 10 Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2×2 konektorom za prednju ploču, dva Thunderbolt 4 porta na zadnjoj I/O panelu i naravno punom podrškom za PCIe 5.0 video kartice i DDR5 memorijske module. Tu je i PCIe slot Q-Release, M.2 Q-Latch, unapred montirani I/O štit, BIOS FlashBack dugme, Clr CMOS dugme i FlexKey.

Za korisnike zainteresovane da urone svoje prste u Maximus liniju, ASUS nudi ROG Maximus Z690 Hero. Ova fantatična ploča donosi vrhunske performanse sa 20+1 naponskom jedinicom koja isporučuje i do 90 ampera, ali ono što korisnici mogu prvo primetiti je novo Polymo osvetljenje. Ovaj LED ekran krasi I/O poklopac Hero-a sa privlačnim mikrostrukturnim nizom svetlosti i boja sačinjenim od složenih RGB obrazaca, motivišući one koji sklapaju račnare da pokažu svetleći RGB stil koji neće videti nigde drugde.
Kao i druge Maximus Z690 matične ploče, Hero uključuje ugrađeni WiFi 6E plus 2,5 Gb Ethernet, tri ugrađena M.2 slota sa još dva dostupna preko priložene ROG Hyper M.2 kartice, ESS 9018Q2C DAC za audio visokog kvaliteta, Thunderbolt 4, USB Type-C i Q-release za PCIe slotove.

ROG Strix Z690-E Gaming WiFi isporučuje 18+1 naponsku sekciju, 8+8 ProCool II konektora za napajanje, prigušnice izrađene od vrhunskih legura, kao i robusne kondenzatore. Ovi elementi se hlade pomoću dva aluminijumska hladnjaka koji pokrivaju zadnji I/O i VRM, a povezani su toplotnom cevi u obliku slova L kako bi se dodatno poboljšale toplotne performanse. Čak i PCIe 5.0 M.2 slot dobija toplotnu cev kao deo inovativnog ASUS Combo-Sink dizajna, a dva preostala ugrađena M.2 slota dobijaju pozadinske ploče pored unapred instaliranih hladnjaka koji se postavljaju na vrh NVME SSD-a.

A ako je potrebno više prostora za skladištenje, ova matična ploča dolazi sa ROG Hyper M.2 karticom koja sadrži dva dodatna slota za PCIe 4.0 diskove.


ROG Strix Z690-E Gaming WiFi takođe poseduje odlične opcije za povezivanje, pa je tu WiFi 6E, Intel 2,5 Gb Ethernet, HMDI 2.1 i USB 3.2 Gen 2×2 Type-C. I uprkos tome što nije deo Maximus linije, ROG Strix Z690-E Gaming WiFi i dalje može da iskoristi prednosti AI overclockinga, AI hlađenja i AI mreže za laku optimizaciju sistema, plus dvosmerno AI poništavanje buke, Savitech SV3H712 DAC, DTS Sound Unbound i Sonic Studio III za kristalno čist zvuk.
I baš kao i njegova veća Maximus braća, ROG Strix Z690-E Gaming WiFi ima obilje tehnologija prilagođenih one koji sklapaju računare, kao što su PCIe Slot Q-Release, M.2 Q-Latch, unapred montirani I/O štit, BIOS FlashBack dugme , i dugme Clr CMOS.

Sa 16+1 naponskom jedinicom i PCIe 4.0 opcijama za skladištenje, ROG Strix Z690-F Gaming WiFi stiže odmah ispod Z690-E, ali i dalje ima veliku snagu. Iako korisnici moraju da se nadograde na Z690-E Gaming WiFi da bi dobili funkcije kao što su M.2 Combo-Sink i ugrađena podrška za PCIe 5.0 M.2, ima još mnogo toga da im se dopadne kod Z690-F Gaming WiFi. Na primer, još uvek postoji AI overclocking, AI hlađenje i AI umrežavanje, a vrhunci povezivanja uključuju ugrađeni WiFi 6E, Intel 2,5 Gb Ethernet i USB 3.2 Gen 2×2 Type-C.

Ova matična ploča takođe nudi audio tehnologiju kao što je Savitech SV3H712 DAC i dvosmerno AI poništavanje buke. Ni oni koji sklapaju računare nisu zanemareni, tj. zahvaljujući PCIe slotu Q-Release, M.2 Q-Latch-u, unapred montiranom I/O štitu, BIOS FlashBack dugmetu i Clr CMOS dugmetu i FlexKey-u, posao im je svakako olakšan.

ROG Strix Z690-F Gaming WiFi ima jednu prednost koju Z690-E Gaming WiFi nema: ROG organizator kablova za višekratnu upotrebu. Ovaj kompaktni komad vrhunske prošivene tkanine može da se koristi za sređivanje raznih kablova i žica unutar računara, a povezivanje na čičak traku omogućava onima koji pakuju računare da je stalno koriste, tj. dok vremenom nadograđuju svoje računare.

Za entuzijaste koji uživaju u izgradnji mikro-ATX sistema, ROG Strix Z690-G Gaming WiFi je vrhunski izbor. Sa 14+1 DrMos naponska jedinica, hlađena je masivnim hladnjakom na I/O poklopcu, na VRM-ovima i M.2 slotovima. Z690-G Gaming WiFi kombinuje vrhunsku isporuku energije i hlađenje u kompaktnom dizajnu, gde ploča može sa lakoćom da rukuje Intelovim procesorima 12. generacije.

A umrežavanje ostaje munjevito, uz ugrađeni Wifi 6E i Intel 2,5 Gb Ethernet, dok opcije povezivanja uključuju HDMI 2.1 i USB 3.2 Gen 2×2 Type-C. RGB osvetljenje je takođe u potpunosti podržano sa ASUS-ekskluzivnim softverom, Aura Sync koji se povezuje na jedno RGB zaglavlje i tri adresabilna zaglavlja druge generacije.

ROG Strix Z690-G Gaming WiFi poseduje, sad već proveren audio čip u vidu Savitech SV3H712 DAC i DTS Sound Unbound za vrhunski zvuk igara. Tu si i inovacije prilagođene onima koji sklapaju računare, tj. M.2 Q-Latch, unapred montirani I/O štit, BIOS FlashBack Dugme , dugme Clr CMOS i FlexKey.

Vraćajući se na ATX format, imamo ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4, koji dolazi sa Moonlight White estetikom preko svih svojih mnogobrojnih hladnjaka koji robusno hlade VRM-ove, Z690 čipset i ugrađene M.2 slotove. A sa 16+1 DrMOS naponskom jedinicom do 80 ampera, 8+8 ProCool II konektora za napajanje i prigušnicama od vrhunske legure, može isporučiti ozbiljnu snagu svakom procesoru 12te generacije.

Najvažnije mogućnosti povezivanja uključuju WiFi 6, Intel 2,5 Gb Ethernet, HDMI 2.1, USB 3.2 Gen 2×2 Type-C i četiri M.2 slota.
ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4 takođe koristi isključivo DDR4 memorijske module, kako bi ljubiteljima ROG-a pružio više opcija pri sklapanju računara. I dalje zadržava ROG-ekskluzivni OptiMem III dizajn za maksimiziranje performansi memorije.

U međuvremenu, DIY publika imaće koristi od PCIe slot Q-Release-a, M.2 Q-Latch-a, ROG organizatora kablova za višekratnu upotrebu, unapred montiranog I/O štita, BIOS FlashBack dugmeta i Clr CMOS dugmeta i FlexKey-a. U paketu dolazi ROG Strix niz od jednog RGB zaglavlja i tri naslovna zaglavlja druge generacije, kojima se može upravljati preko ASUS ekskluzivnog softvera pod nazivom Aura Sync. Za one koji vole kvalitetan zvuk, imaće koristi od Savitech SV3H712 pojačala, DTS Sound Unbound-a i Sonic Studio III softvera.

Za one koji uživaju u posebno kompaktnim računarima, ROG Strix Z690-I Gaming WiFi isporučuje vrhunske specifikacije u smanjenom ITX formatu. Na primer, tu je podrška za DDR5 memoriju i 10+1 naponsku sekciju, ProCool II konektori za napajanje, prigušnice od visoko kvalitetne legure i robusne kondenzatore koje su korisnici većih ROG matičnih ploča već upoznali i umeli da cene. Performanse je moguće povećati preko priloženog AI Overclocking i AI Cooling softvera. ROG Strix Z690-I Gaming WiFi takođe ima pametan trospratni hladnjak koji integriše dva M.2 slota sa Q-Latch-om i dve M.2 sa zadnje strane ploče.

Postoji i mnogo vrhunskih konekcija koje možete koristiti, gde je prisutan WiFi 6E, Intel 2,5 Gb Ethernet i dva Thunderbolt 4 USB Type-C porta koji mogu da pokreću dva eksterna 4K ekrana i mnoge druge kompatibilne uređaje. Korisnici takođe dobijaju ugrađene HDMI 2.1 i pet USB 3.2 Type-A portova, a ASUS je dizajnirao ROG Strix SATA karticu na prednjoj strani ploče koja dodaje četiri SATA porta, zaglavlja na prednjoj ploči, zaglavlje zvučnika i jedno adresabilno RGB Gen 2 zaglavlje koje može da se poveže sa Aura Sync softverom, pored RGB i ARGB zaglavlja koji su već ugrađeni u matičnu ploču.

U međuvremenu, oni koji sklapaju računare takođe bi trebalo da budu zadovoljni M.2 Q-Latch-om, unapred montiranim I/O štitom, BIOS FlashBack dugmetom i Clr CMOS dugmetom. Na kraju, ali ne i najmanje važno, zvuk visokog kvalitera isporučuju Savitech SV3H712 DAC, DTS Sound Unbound i Sonic Studio III, gde kao dodatak dolazi dvosmerno AI poništavanje buke.

Da bi pomogao entuzijastima da napajaju svoje sisteme svom čistom i pouzdanom snagom koju zahtevaju savremeni računari, ROG Thor 1600W Titanium predstavlja novi vrhunac dizajna ROG napajanja. Pored ovog novog kralja svih napajanja, ROG Thor Platinum II serija ima nekoliko poboljšanja koja ove napojne jedinice čine još boljim.

Na primer, titanijumski sertifikat zahteva efikasnost veću od 90% za opterećenja u rasponu od 10% do 100%. ROG Thor 1600W ostvaruje ovaj uzvišeni cilj delimično zahvaljujući dizajnu digitalne kontrole napona, prožet mukotrpnom preciznom regulacijom koju zahtevaju najzahtevniji računari za igre ili radne stanice, plus tu su i napredne komponente u čvrstom stanju galijum nitrida. Ova ambiciozna kombinacija dovodi do ogromne efikasnosti od čak 93,54% pri opterećenju od 100%.

ROG Thor napajanja su takođe dizajnirana da rade bez ventilatora pri opterećenju do 50%. Kako se ovaj prag pređe, modeli od 1600W, 1200W i 1000W puštaju u pogon novi ventilator od 135 mm, napravljen sa najnovijom aksijalnom tehnologijom za cirkulaciju vazduha sa visokim zamahom lopatica ventilatora, koji poseduje kompaktnu glavčinu ventilatora i spoljni prsten, stvarajući šapat, tj. u potpunosti tiho hlađenje pri datoj brzini rotacije. U međuvremenu, veliki ROG rashladni elementi pomažu u hlađenju diskretnih IC-a i komponenti sa većom masom i površinom od proseka, produžavajući životni vek tih delova osetljivih na toplotu.

Ova savršena misijia, ako ej tako možemo nazvati, omogućava svim napajanjima u novoj ROG Thor porodici da postignu Lambda A++ sertifikat — najstroži standard performansi buke koji je definisala nezavisna firma za testiranje pod nazivom Cybenetics. Da bi ispunili ovaj visoki standard, napajanja moraju proizvesti manje od 15 dBA tokom procesa testiranja. Na taj način, ROG Thor 1000W, 1200W i 1600W obezbeđuju zavidnu poziciju kao najtiša napajanja ovog tipa na tržištu.

ROG Thor serija nije napravljena da trenutno obezbedi dovoljno i pouzdano napajanje u velikim količinama. ROG Thor poseduju 10 godina garancije, a takođe uposeduju i novi 12-pinski pomoćni PCIe 5.0 konektor visokog kapaciteta za osiguranu kompatibilnost sa nekim novim komponentama u bliskoj budućnosti.

Pedigre linije ROG Thor napajanja takođe se protežu dalje od vrhunskih performansi, tj. kroz estetiku koja teži ka savršenstvu. Zaštitni ROG OLED merač snage ovog puta se vraća na sve modele. Adresabilno Aura RGB LED osvetljenje takođe sija kroz legendarni ROG logo, a Aura Sync može neprimetno da integriše ovaj ekran u ostatak vizije dizajna sistema.

Za igrače koji više vole da se drže ekrana sa 1080p rezolucijom, ASUS nudi ROG Strix XG276Q u svemirsko sivoj boji završnice, sa novim uzorkom inspirisanim igrama na zadnjoj strani monitora. Ovaj 27-inčni Fast IPS model ima brzinu osvežavanja od 165 Hz, vreme odziva GTG od 1 ms i kompatibilan je sa DisplayHDR 400.

Kao i ROG Strix XG309CM, ROG Strix XG276Q ima stativ na postolju monitora koji je idealan za pričvršćivanje web kamere ili mikrofona, omogućavajući igračima da kreiraju sopstvenu postavku za strimovanje. Za one koji žele kompaktniji monitor za igre visokih performansi, ASUS sada nudi i ROG Strix monitore u veličinama od 24,5 inča i 23,8 inča.

Novo u ovoj generaciji ROG Delta S slušalica su prilagodljivi AniMe Matrix ekrani na spoljašnjoj strani svake čašice za uši. Prisutne su mini LED diode koje se mogu programirati da pokažu stil sa prilagođenim dizajnom osvetljenja, jedinstvenim animacijama i audio vizualizacijama uživo. Osim toga, prepoznatljivi svetlosni efekti zvučnih talasa mogu čak i treptati na zvuk nečijeg glasa.

Njegov vodeći u industriji ESS 9281 Quad DAC sa MQA podrškom i ASUS Essence drajverima od 50 mm kombinuju se kako bi pružili besprekorno zvučno iskustvo, a ASUS AI mikrofon za poništavanje buke nudi kristalno jasnu glasovnu komunikaciju u igri među igračima. Takođe ima udoban i lagan dizajn sa ergonomskim, brzo hlađenim jastučićima za uši u obliku slova D za savršeno prijanjanje. A umesto audio kabla od 3,5 mm, ROG Delta S Animate ima USB-C i USB-A konektore za kompatibilnost sa PC-em, Mac računarima, PlayStation, Nintendo Switch i mobilnim uređajima.

Nagrade za “Those Who Dare”

Godine 2021. obeležava se petnaesta godišnjica Republic of Gamers-a, koja se posvetila razbijanju granica onoga što igrači mogu postići širom sveta isporukom najnaprednije moguće opreme za igre. U čast ovog dostignuća, ROG lansira ekskluzivni video napravljen oko svog slogana, za one koji se usuđuju, koji odaje počast duhu onih koji su hrabri da naprave korak dalje i iskuse zapanjujuće igre, grafiku i dizajn.

Istražite evoluciju Republic of Gamers-a sa glavnim saradnicima u ROG-u koji su oblikovali temelje divizije koristeći principe inovativnosti, smelosti i raznolikosti. Za više detalja, pretplatite se i pratite ROG-ov YouTube kanal gde fanovi mogu da se osvrnu na ovo revolucionarno putovanje i dobiju priliku da učestvuju u dve nagradne igre: jednu za ekskluzivni ROG poklon set, za one koji se usuđuju i drugu za nove ROG proizvode predstavljene na događaju Break All Limits.

 

Izvor: ASUS